ΤΟΠΙΚΑ

Πόρτα εξόδου στον Πρόεδρο

πόρτα-εξόδου-στον-πρόεδρο-693952

Παρουσίασαν έγγραφη βεβαίωση Κ. Βούκουτου για τις διπλές παραιτήσεις

Την πόρτα της εξόδου από το γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, δείχνουν στον Αριστοτέλη Μπασδάνη, τα τρία μέλη της διοικητικής επιτροπής, Αθ. Σταυρίδης, Ευ. Πλαστάρας και Ευδοκία Καπούλα. Παρουσίασαν έγγραφη βεβαίωση του Διευθυντή του Επιμελητηρίου, Κ. Βούκουτου, για τη διπλή παραίτηση Αρ. Μπασδάνη και Ευ. Πλαστάρα και αφού λάβουν και την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης θα κινήσουν τις διαδικασίες για την αναπλήρωση των δύο κενών θέσεων, αυτή του Προέδρου και του Γραμματέα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Μέχρι τότε, ο Στάθης Πλαστάρας, κάλεσε τον κ. Μπασδάνη να μην εκτελεί τα καθήκοντα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Προέδρου.

Εγγραφη βεβαίωση

των παραιτήσεων

Κίνηση – ματ από τα τρία μέλη της διοικητικής επιτροπής, που παρουσιάστηκαν χθες αργά το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, στη συγκληθείσα από τον Πρόεδρο, Αρ. Μπασδάνη, συνεδρίαση.

Με αίτησή του, προς το Διευθυντή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε., Αθ. Σταυρίδης, ζήτησε να του χορηγηθεί βεβαίωση στην οποία θα καταγράφεται η διπλή παραίτηση των Μπασδάνη – Πλαστάρα, την Τρίτη 20 Αυγούστου, ενώπιον του κ. Κ. Βούκουτου.

Με την παραλαβή του αιτήματος, ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου, κ. Βούκουτος, απηύθυνε αίτημα στο νομικό σύμβουλο του φορέα, κ. Παπαποστόλου, αν νομιμοποιείται να χορηγήσει βεβαίωση.

Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ήταν θετική και ο κ. Βούκουτος, εγγράφως βεβαιώνει πλέον τα περί διπλής παραίτησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, γεγονός που ο κ. Μπασδάνης είχε χαρακτηρίσει «παραφιλολογία» μιλώντας στον «Τ».

Σύμφωνα με την έγγραφη βεβαίωση του κ. Βούκουτου, την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο Γενικός Γραμματέας Στάθης Πλαστάρας επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο, Αρ. Μπασδάνη, όπου κλήθηκε και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου. «Ακολούθησε ολιγόλεπτη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το Επιμελητήριο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Πλαστάρας έκανε πρόταση προς τον κ. Μπασδάνη, λέγοντάς του: «εγώ λέω ότι το καλύτερο είναι, εδώ που έχουμε φθάσει, να παραιτηθούμε και οι δύο». Ο κ. Μπασδάνης συμφώνησε με την πρόταση αυτή, ο κ. Πλαστάρας έτεινε το χέρι του για χειραψία επιβεβαίωσης της συμφωνία και ο κ. Μπασδάνης ανταποκρίθηκε στην κίνηση αυτή. Αφού έδωσαν τα χέρια, ο κ. Πλαστάρας είπε: «αύριο το μεσημέρι θα συναντηθούμε εδώ για να υπογράψουμε ταυτόχρονα τις παραιτήσεις μας» και ο κ. Μπασδάνης συμφώνησε.

Στη συνέχεια και αφού εξήλθαμε από το γραφείο του προέδρου, ο κ. Πλαστάρας, με πρωτοβουλία του, τηλεφώνησε προς το Νομικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου, κ. Παπαποστόλου για τη σύνταξη των παραιτήσεων», περιγράφει στην έγγραφη βεβαίωσή του ο κ. Βούκουτος.

Παραιτηθείς

ο Πρόεδρος

Με τη βεβαίωση ανά χείρας, τα τρία μέλη, προσήλθαν χθες στη διοικητική επιτροπή, κατέθεσαν έγγραφη δήλωση και αποχώρησαν.

«Θεωρούμε τον κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη ήδη παραιτηθέντα από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας από την Τρίτη 20/8/2013 και συνεπώς δε νομιμοποιείται να συγκαλεί τη διοικητική επιτροπή. Η Δ.Ε. αφού δε συγκλήθηκε νόμιμα δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι αποχωρούμε και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το Επιμελητήριο Μαγνησίας», το περιεχόμενο της έγγραφης δήλωσης των τριών.

Αναφορά στο

Υπ. Ανάπτυξης

Στο μεταξύ, σε αναφορά στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προχώρησαν ήδη από την περασμένη Τρίτη, τα τρία μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αθ. Σταυρίδης, Ευ. Πλαστάρας και Ευδοκία Καπούλα.

Με την πολυσέλιδη αναφορά τους τα τρία μέλη, θέτουν υπόψη του Υπουργείου Ανάπτυξης, όλα τα «θολά» σημεία της λειτουργίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ξεκινώντας από τη μη σύννομη -κατά την επιμελητηριακή νομοθεσία- χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, προχωρούν στο ζήτημα της «λευκής» επιταγής, στις παραιτήσεις της Προέδρου και του Γ.Γ. της ΕΑΕΜ, στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και στο θέμα του προσωπικού.

Στον απόηχο της επιστολής Κώστα Λεβέντη, αναφέρονται στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αναπτυξιακής και Επιμελητηρίου, στις χρηματοδοτήσεις της εταιρείας και την παραπλάνηση του διοικητικού της συμβουλίου και εν τέλει στη μη σωστή λειτουργία της ΕΑΕΜ και στις διπλές προφορικές παραιτήσεις Αρ. Μπασδάνη και Ευ. Πλαστάρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου