ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά χθες στο Νεοχώρι

φωτιά-χθες-στο-νεοχώρι-693969

Στο «πόδι» σηκώθηκαν χθες στις 11:45 το πρωί οι κάτοικοι στο χωριό Νεοχώρι από φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή «Σούρβια» σε περιφραγμένο οικόπεδο. Η φωτιά κατέστρεψε συνολικά μισό στρέμμα μέσα στο οποίο βρίσκονταν 3 πεύκα, μια συκιά και ξερά χόρτα.

Από την πυροσβεστική υπήρξε άμεση κινητοποίηση, καθώς θεωρούνταν ένα δύσκολο σημείο σε περίπτωση που εξαπλώνονταν η φωτιά. Συγκεκριμένα από τη μια πλευρά βρίσκεται δάσος του φράγματος Παναγιώτικο, στο οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση και στην άλλη πλευρά τα σπίτια του οικισμού.

Στο Νεοχώρι έσπευσαν δυνάμεις της Π.Υ. Βόλου και της Αργαλαστής μετά από κλήση που δέχθηκαν στις 12 το μεσημέρι. Συνολικά στο σημείο έσπασαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα με συνολικά 12 άντρες. Μάλιστα τα δύο οχήματα έμειναν στο σημείο όλη τη διάρκεια της νύχτας, σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Μέχρι στιγμής η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη, ωστόσο πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότητα εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο.

Ο αντιδήμαρχος του Νοτίου Πηλίου κ. Φλέρης, κάνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή από εκδήλωση πυρκαγιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου