ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

εκδήλωση-συριζα-για-τα-εργασιακά-693973

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη και ώρα 8.00 μ.μ. στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με θέμα «Διώχνουμε Τρόικες/Μνημόνια – Για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων».

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι οι Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας και ο Θωμάς Μπίζας, μέλος της ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο μεταξύ με μοναδικό θέμα την «επένδυση στις Νηές» και την εξεύρεση και διατύπωση εναλλακτικής πρότασης πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ολομέλεια της κομματικής οργάνωσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού στο Ε.Κ. Αλμυρού, παρουσία των στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και μελών της ΝΕ, του Δημήτρη Παπαϊωάννου Συντονιστή, του Κώστα Δελημήτρου, μέλους της ΚΠΕ και του υπευθύνου Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης Γιώργου Σταμπουλή.

Ο εισηγητής του θέματος Γ. Σταμπουλής αναφέρθηκε στο πως θα φτιαχτεί ένα σχέδιο για ένα μοντέλο πραγματικής ανάπτυξης όχι από τα πάνω, αλλά από τα κάτω μέσα από την κοινωνία των πολιτών και τους τοπικούς φορείς που να αναπτύξει την πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση, να δίνει θέσεις εργασίας με επίκεντρο τις Νηές, να συνδέει και να αναπτύσσει την οικονομία και τον Τουρισμό σε όλη περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στο ακροατήριο, όπου τονίσθηκε από τον εισηγητή ότι πρέπει σύντομα να αποφανθεί το ΓΣΚ πάνω στο ιδιοκτησιακό για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ επίσης τονίστηκε ότι για το λόγο αυτό ο Δήμος Αλμυρού οφείλει να μην εγκρίνει την ΜΠΕ στην προσεχή διαβούλευση που θα κάνει με όλους τους τοπικούς φορείς για την επένδυση στις Νηές Σούρπης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου