ΤΟΠΙΚΑ

Ανολοκλήρωτες φυσικοθεραπείες

ανολοκλήρωτες-φυσικοθεραπείες-695101

Δεκάδες ανολοκλήρωτες φυσικοθεραπείες παρατηρούνται από ασθενείς της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή θεραπεία. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται καθώς ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί στους ασθενείς συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών.

Πολλές φορές ο καθορισμένος αριθμών συνεδριών δεν επαρκεί για περιπτώσεις πολυτραυματιών, χειρουργημένων και ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, όπως επίσης και σε άλλες δύσκολες περιπτώσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ορισμένες περιπτώσεις ασθενών επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν από την τσέπη τους τις «έξτρα» θεραπείες επιλέγουν να αφήνουν ανολοκλήρωτες τις φυσικοθεραπείες. Αυτό μεταφράζεται για ορισμένους ασθενείς ακόμη και με αφόρητους πόνους αλλά και επιδείνωση ξανά των προβλημάτων.

Μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις οι φυσικοθεραπευτές προσπαθούν να εξυπηρετούν δωρεών τους ασθενείς όταν απομένουν 1 – 2 θεραπείες, ενώ σε περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλος αριθμός φυσικοθεραπειών για την αποκατάσταση των ασθενών, οι επαγγελματίες του κλάδου, κάνουν διευκολύνσεις προς τους πελάτες τους.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας κ. Στέλιος Σιουμουρέκης αναφέρει χαρακτηριστικά: « Ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί συνολικά 10 συνεδρίες για δύο φορές το χρόνο. Για περιπτώσεις ασθενών όπου δεν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός, ο αριθμός των φυσικοθεραπειών επαρκεί. Όμως σε περιπτώσεις πολυτραυματιών, χειρουργημένων και άλλων σοβαρών περιπτώσεων, ο συγκεκριμένος αριθμός δεν αρκεί. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις παρατηρούμε ασθενείς που αφήνουν ανολοκλήρωτες θεραπείες, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν από την τσέπη τους».

Διογκώνονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ ο ΕΟΠΥΥ, το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην εξόφληση οφειλών προς τους φυσικοθεραπευτές για το Σεπτέμβριο του 2011 και σε ορισμένες περιπτώσεις και του Αυγούστου 2011. Εκκρεμούν ωστόσο οι οφειλές για το υπόλοιπο του 2011, για ολόκληρο το 2012 και μέχρι σήμερα για το 2013.

Οπως αναφέρει ο κ. Σιουμουρέκηςοι Φυσικοθεραπευτές βιώνουν μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά που αντιμετωπίζουν φαρμακοποιοί και γιατροί, καθώς τους οφείλονται περισσότεροι μήνες.

Την ίδια ώρα που η πολιτεία τους παρακρατά παρανόμως, όπως σημειώνει ο κ. Σιουμουρέκης, ένα 10% των χρημάτων των υπόλοιπων μηνών, το οποίο -όπως είχε δεσμευτεί από πλευράτης- θα τους δινόταν πίσω με την εκκαθάριση, κάτι όμως που δυστυχώς δε συνέβη ποτέ.Οι Φυσικοθεραπευτές ζητούν την κατάργηση αυτού του μέτρου αλλά και την άμεση καταβολή των οφειλόμενων.

Τέλος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας που γιορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας θα στήσει ενημερωτικό περίπτερο στην παραλία του Βόλου έξω από το κτίριο «Παπαστράτου», που θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό για θέματα που αφορούν τη φυσικοθεραπεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου