ΤΟΠΙΚΑ

Τραγικές οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο

τραγικές-οι-ελλείψεις-στο-νοσοκομεί-695260

Επερώτηση από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου

Με επερώτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Νάνος, Κων. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος και Μανθ. Κοντάκης, ζητούν απ’τη δημοτική αρχή Βόλου τι μέτρα θα πάρει και ποιες πρωτοβουλίες θα αναπτύξει, για να απαιτήσει την κάλυψη όλων των αναγκών στελέχωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ειδικότερα το κείμενο της επερώτησης των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων έχει ως εξής:

« Κύριε Πρόεδρε,

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των εργαζομένων. Η ανεργία, η φτώχια, η εξαθλίωση, πλήττουν βάναυσα την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

Το σκηνικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα απεικονίζεται και στις ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα στο νοσοκομείο της πόλης μας, που καλύπτει τις ανάγκες πάνω από 250 χιλιάδων κατοίκων του νομού Μαγνησίας, και το οποίο βρίσκεται, όχι μόνο σε κατάσταση υποβάθμισης, αλλά και στα πρόθυρα κλεισίματος όλων σχεδόν των κλινικών. Αυτή η πραγματικότητα εγκυμονεί, καθημερινά, σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων. Όπως είναι γνωστό εξάλλου έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα.

Η κατάσταση είναι τραγική αφού δε λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχει κανείς γιατρός κλάδου ΕΣΥ σε οργανική θέση, στα τμήματα Πνευμονολογικό, Γαστρεντερολογικό, Ενδοκρινολογικό, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επίσης, στα πρόθυρα με διακοπή λειτουργίας βρίσκονται τα τμήματα:

  • Παιδιατρικό: Υπηρετεί ένας εκ των επτά προβλεπόμενων θέσεων και αυτός πλησίον συνταξιοδότησης.
  • Χειρουργικό: Υπηρετούν έξι εκ των δεκαέξι προβλεπόμενων.
  • ΩΡΛ: Υπηρετεί ένας εκ των πέντε προβλεπόμενων.
  • Οφθαλμολογικό: Υπηρετεί ένας εκ των τεσσάρων προβλεπόμενων.
  • Στο Βιοπαθολογικό και στην Αιμοδοσία συνταξιοδοτήθηκαν τέσσερις γιατροί και κανείς δεν αντικαταστάθηκε, τονίζεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου