ΤΟΠΙΚΑ

«Στάση αναμονής» στο Π.Θ. από τους διοικητικούς υπαλλήλους

στάση-αναμονής-στο-π-θ-από-τους-διοι-695268

«Στάση αναμονής» κρατούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέχρι τα αποτελέσματα της Συνόδου των Πρυτάνεων που θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου στην Κέρκυρα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του τοπικού ιδρύματος περιμένουν πρώτα να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τη Σύνοδο, προκειμένου να καταλήξουν στις μορφές του αγώνα που θα αναπτύξουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στο μεταξύ από τη χθεσινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων αποφασίστηκε στάση εργασίες για την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, από την ώρα έναρξης του ωραρίου τους μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Παράλληλα αποφασίστηκε και πάλι για την Τρίτη έκτακτη γενική συνέλευση, όπου θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από το Συνέδριο των Πρυτάνεων.

Στο Συνέδριο των Πρυτάνεων στην Κέρκυρα θα συζητηθεί το «καυτό» ζήτημα των επικείμενων διαθεσιμοτήτων διοικητικών υπαλλήλων από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Μάλιστα σήμερα στο Συνέδριο Πρυτάνεων στην Κέρκυρα θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του τοπικού ιδρύματος κ. Σοφοκλής Δρίτσας, όπως επίσης και άλλα μέλη του Συλλόγου.

«Ολα τα ενδεχόμενα ανοικτά»

Στο μεταξύ οι διοικητικοί υπάλληλοι απέναντι στην προοπτική να βγουν σε διαθεσιμότητα 1.765 συνάδελφοι από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς πολλές είναι οι προτάσεις που έχουν «πέσει» από τους ίδιους στο τραπέζι.

Μερικές από τις προτάσεις που ακούγονται είναι η απεργία διαρκείας, ο αποκλεισμός των γραμματειών των τμημάτων με στόχο να μπλοκάρουν τη διαδικασία εγγραφών των πρωτοετών, όπως επίσης και η παρεμπόδιση της εξεταστικής περιόδου.

Πάντως όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, τόσο οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι, μπροστά στο ζήτημα των επικείμενων διαθεσιμοτήτων υπαλλήλων από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα χαράξουν κοινή στρατηγική, αφού θα υπάρχει αδυναμία λειτουργίας των ιδρυμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου