ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο… οι κινήσεις της Λαφάρζ

στο-επίκεντρο-οι-κινήσεις-της-λαφάρ-695287

Οι επόμενες κινήσεις των Γάλλων της Lafarge που είναι οι μεγαλομέτοχοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και απασχολούν μεγάλη μερίδα του οικονομικού τύπου. Η ΑΓΕΤ βρέθηκε στο «στόχαστρο» το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του προγράμματος αναδιάρθρωσης που περιλάμβανε το κλείσιμο της Χαλκίδας αλλά και οικειοθελείς αποχωρήσεις και απολύσεις στο Βόλο.

Χθες η οικονομική εφημερίδα DEAL NEWS φιλοξενούσε ολόκληρο δημοσίευμα που αναφέρεται στις επόμενες κινήσεις των Γάλλων όπου «οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βασικοί μέτοχοι έχουν ήδη προχωρήσει σε κάποιες αγορές, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως κάποια στιγμή η Lafarge θα υποβάλει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Αυτήν τη στιγμή η τιμή της μετοχής της ΑΓΕΤ Ηρακλής κινείται κοντά στα 1,43 ευρώ (μέγιστη τιμή το τελευταίο 12μηνο στα 1,80 ευρώ), ενώ η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 101,6 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τις περικοπές, η DEAL NEWS επισημαίνει ότι: «επισήμως, από την πλευρά της διοίκησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει ειπωθεί πως οι περικοπές του λειτουργικού κόστους είναι απαραίτητες μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει ο όμιλος.

Υπάρχει όμως, και η άλλη άποψη που υποστηρίζει πως ναι μεν οι ζημίες αποτελούν μεγάλο «αγκάθι» για την ΑΓΕΤ Ηρακλής, αλλά «υπενθυμίζουν» με νόημα πως πέρυσι εγκρίθηκε επιστροφή κεφαλαίου της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ στους μετόχους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου