ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση

ομαλοποιήθηκε-η-κατάσταση-695350

Oμαλοποιήθηκε η κατάσταση με το αίμα στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αιματολόγος Στυλιανός Λαφιωνιάτης, ο έλεγχος στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου του Γ.Ν Λάρισας ολοκληρώθηκε το πρωινό της Πέμπτης και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας στους πολίτες, όσον αφορά την επάρκεια αίματος, τον έλεγχο και την ασφαλή μεταφορά του.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφιωνάτη, ο οποίος υπέγραψε και το έγγραφο που εστάλη σε όλες τις κλινικές για την αναβολή των έκτακτων χειρουργείων, αυτό έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους και ενώ η διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων εξελισσόταν με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις ενέργειες του υπουργείου.

«Μη γνωρίζοντας πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, όφειλα να πάρω τα μέτρα μου, ιδιαίτερα για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα, διότι σε έκτακτη περίπτωση (π.χ. σοβαρό τροχαίο ατύχημα) θα έπρεπε το νοσοκομείο και το Τμήμα Αιμοδοσίας του να μπορεί να ανταποκριθεί τάχιστα στις αυξημένες ανάγκες για αίμα», σημειώνει ο ίδιος και συνεχίζοντας τονίζει ότι: «επειδή στο μεταξύ ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, διαπιστώνοντας την επάρκεια σε ελεγμένο αίμα και παράλληλα τη λύση του θέματος κεντρικά, επικοινώνησα προσωπικά ο ίδιος την ίδια μέρα, την Τρίτη δηλαδή, με τους διευθυντές ιατρούς του χειρουργικού τομέα και τους ζήτησα να κάνουν όλα τα χειρουργεία τους, τακτικά και έκτακτα, πράγμα που τελικά και έγινε, ωστόσο μεμονωμένα περιστατικά μετάθεσης ημερομηνίας χειρουργείου, έχουν να κάνουν και με ολοκληρωμένη λήψη ιατρικής απόφασης που επιβάλλεται από συνδυασμό και άλλων παραγόντων πλην του αίματος».Την επόμενη μέρα σε σύσκεψη με την Ιατρική Υπηρεσία και τη διοίκηση του νοσοκομείου, επιβεβαιώθηκε η πλήρης εξομάλυνση της κατάστασης, ενώ οι διαθέσιμες ποσότητες αίματος στάλθηκαν για έλεγχο στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου του Γ.Ν. Λάρισας, διαδικασία που επίσης ολοκληρώθηκε το πρωινό της Πέμπτης 29 Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου