ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος να αποκλειστούν αγρότες από πρόγραμμα

κίνδυνος-να-αποκλειστούν-αγρότες-από-695390

«Με το μαχαίρι στο λαιμό» βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη στα χέρια τους τις δηλώσεις ΟΣΔΕ με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένης διαχείρισης σίτου 2013 – 2014».

Φέτος για πρώτη φορά παρατηρείται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Παραδοσιακά τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία ολοκληρώνονταν γύρω τις 30 Ιουλίου, ενώ φέτος ακόμη και σήμερα δεκάδες αγρότες δεν έχουν ρυθμίσει τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης.

Το πρόβλημα όμως παρουσιάζεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης σίτου λήγει τις 7 Σεπτεμβρίου 2013, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι αγρότες δε ρυθμίσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ θα μείνουν εκτός προγράμματος.

Στη Μαγνησία οι αγρότες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένης διαχείρισης σίτου 2013 – 2014» ξεπερνούν τους 1.000.

Χαρακτηριστικά ο ειδικός γραμματέας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Πραγματικά φέτος υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση από τις ΕΑΣ στην ολοκλήρωση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Βέβαια για αυτήν την κατάσταση ευθύνονται από την πλευρά τους και οι ίδιοι οι αγρότες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση διότι τα στοιχεία των αγροτών για το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης σίτου λήγει στις 7 Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και την αδυναμία ολοκλήρωσης των δηλώσεων στην περιοχή, είναι αδύνατη η καταχώρηση των συγκεκριμένων στοιχείων, διότι το σύστημα καταχώρησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ παραμένει ανοιχτό, και ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγών δεν έχει κάνει δήλωση ή δεν έχει καταχωρηθεί η δήλωσή του ακόμη.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου