ΤΟΠΙΚΑ

Διανομή τροφίμων από σήμερα σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

διανομή-τροφίμων-από-σήμερα-σε-ωφελού-891341

Γεμίζουν ενόψει Χριστουγέννων τα ντουλάπια σε εκατοντάδες νοικοκυριά του Βόλου, δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, που πρόκειται να παραλάβουν τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Η διανομή των προϊόντων από τον Δήμο Βόλου ξεκινά σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Η διανομή θα γίνεται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και εκτός της αργίας του Αγ. Νικολάου κατά τις ώρες 09:00 – 15:00, στον χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη, περιοχή Καραγάτς).

Ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο υπογραφής.

Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, γάλα, τοματοχυμός, τυρί φέτα, γραβιέρα, βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, πατάτες, μήλα, βρεφικά είδη, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα.

Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των κανονισμών ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη της διασποράς του COVID-19, που έχουν τεθεί από την κείμενη νομοθεσία.

Για τον λόγο αυτό, οι ωφελούμενοι θα προσέρχονται στον χώρο της διανομής μόνο κατόπιν ραντεβού, που θα καθορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία και θα ενημερώνονται μέσω sms ή τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα, που έχουν δηλώσει στο ΚΕΑ.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευσή και την παραμονή των ωφελουμένων στον χώρο της διανομής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου