ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα διαχείρισης κρίσεων στο 8ο Γυμνάσιο, μετά την εισβολή μάνας με μαχαίρι

μάθημα-διαχείρισης-κρίσεων-στο-8ο-γυμν-880954

Επιστροφή στην κανονικότητα με μαθήματα διαχείρισης κρίσεων, αλλά και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο προχθές Δευτέρα στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, μετά την εισβολή στο σχολείο 42χρονης μητέρας, η οποία απειλούσε μαθητές και καθηγητές και είχε στην κατοχή της κουζινομάχαιρο με λάμα 14 εκατοστών.

Κατά την πρωινή προσευχή, ο διευθυντής του σχολείου, Ευριπίδης Κολτσιδόπουλος, αναφέρθηκε στο πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησε από τους μαθητές αφενός να κρατούν την ψυχραιμία τους σε συμβάντα κρίσεων, αφετέρου να προσέχουν και να σέβονται τον συνάνθρωπο.

Την περασμένη Παρασκευή η 42χρονη μητέρα πήδηξε από τα κάγκελα του προαυλίου και φωνάζοντας και υβρίζοντας απειλούσε ότι θα σκοτώσει και ότι θα κάψει το σχολείο. Μαθητές υποστήριξαν ότι τους κυνήγησε με μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στην τσάντα της κατά τη σύλληψή της από αστυνομικούς. Η δράστης υποστήριξε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο γιος της, που είναι μαθητής άλλου σχολείου, έχουν πέσει θύματα μπούλινγκ από μαθητές του σχολικού συγκροτήματος.

Κατά την πρώτη ώρα του σχολικού προγράμματος, όλοι οι καθηγητές συζήτησαν με τους μαθητές τους το συμβάν. «Τα παιδιά φοβήθηκαν και ένιωσαν ανασφάλεια», μετέφερε τα συναισθήματα των μαθητών εκπαιδευτικός, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι καθηγητές τους μίλησαν για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων και τους συνέστησαν να είναι προσεκτικοί και ψύχραιμοι.

Ωστόσο, εστίασαν στο κοινωνικό ζήτημα. Αναφέρθηκαν στην περίπτωση της γυναίκας, που είναι αλλοδαπή και αντιμετωπίζει εργασιακά και οικογενειακά προβλήματα και τους προέτρεψαν να μπουν στη θέση της. Τους ζήτησαν να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και να διαχειρίζονται με ενσυναίσθηση τα όποια αρνητικά συναισθήματά τους.

«Με το πρωτοφανές στα χρονικά συμβάν θελήσαμε να κάνουμε τα παιδιά μας να ωριμάσουν. Τόσο στο πώς θα διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, όσο και για τον σεβασμό που θα πρέπει να επιδεικνύουν στον συνάνθρωπο. Στο σχολείο μας νιώθουμε μια οικογένεια και προσπαθούμε κάθε πρόβλημα να το ξεπερνάμε με τον διάλογο», ανέφερε εκπαιδευτικός του σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου