ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές 2,5 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση

ζημιές-25-εκατ-ευρώ-στην-επιχείρηση-860301

Κανονικά η λειτουργία της Food Service Καρακατσάνης ΑΕ στις εγκαταστάσεις της στο Πεδίον Αρεως – Πραγματογνώμονες άρχισαν να διερευνούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς

Τεράστια η καταστροφή που προκλήθηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο εργοστάσιο τροφίμων Food Service Καρακατσάνης ΑΕ στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Δυνάμεις πυρόσβεσης συνέχιζαν να βρίσκονται στο σημείο ακόμη και τη Δευτέρα, καθώς στο κτίριο υπήρχαν ακόμη μικρές εστίες πυρκαγιάς.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κόλαση φωτιάς είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Ολες οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου μετατράπηκαν σε παρανάλωμα του πυρός, όπως και τα τρόφιμα που είχε προμηθευτεί η επιχείρηση.

Το κτίριο ήταν ασφαλισμένο, όμως τα τρόφιμα που φύλασσε κόστους άνω του 1 εκατ. ευρώ δεν ήταν.

Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Εντούτοις, η Food Service συνεχίζει τη λειτουργία της στις εγκαταστάσεις της στην οδό Κορωνίου στον Πεδίον Αρεως. Το σύνολο των εργαζομένων της στον Βόλο εργάστηκε τη Δευτέρα κανονικά, ενώ το προσωπικό και η επιχείρηση έχουν πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο που ζητεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Αυτή είναι και η μεγάλη ηθική ικανοποίηση της διεύθυνσης, η οποία είναι καταρρακωμένη ψυχολογικά, προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και να καταλάβει τι συνέβη.

Επισημαίνεται ότι το εργοστάσιο εισαγωγής και εμπορίας τροφίμων έχει παραρτήματα σε Λάρισα, Σκιάθο και Σκόπελο. Απασχολεί συνολικά 90 εργαζόμενους.

Ορίστηκαν πραγματογνώμονες

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙ.ΠΕ. και πραγματογνώμονες που όρισε ο ιδιοκτήτης διενεργούν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβη.

Το εργοστάσιο δούλευε το περασμένο Σάββατο το πρωί με τους τελευταίους υπαλλήλους να αποχωρούν από τον χώρο στις 16:00. Δύο ώρες μετά στις 18:11 δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙ.ΠΕ. δέχονται κλήση για μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Δεν είναι γνωστό πώς ξεκίνησε η φωτιά, η οποία πήρε τεράστιες διαστάσεις με τους πυροσβέστες να δίνουν πολύωρη μάχη όλο το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή το πρωί για να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και να την κατασβήσουν.

Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο είδαν μεγάλη πυρκαγιά στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου μπροστά από τον προθάλαμο και παράλληλα η φωτιά να μεταδίδεται από τη μία άκρη της σκεπής στην άλλη.

Εντούτοις, δεν έχει διαλευκανθεί από ποιο σημείο ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες. Ισως η φωτιά να εκδηλώθηκε σε εσωτερικό χώρο του κτιρίου και να εξαπλώθηκε γρήγορα, καθώς στις αποθήκες υπήρχαν πολλοί τόνοι ελαιολάδου, ενώ τα πάνελ, από τα οποία ήταν κατασκευασμένο το εργοστάσιο, περιείχαν πολυουρεθάνη.

Ετσι η φωτιά δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή και όταν πλέον οι πύρινες φλόγες υψώνονταν προς στον ουρανό σχηματίζοντας τεράστια σύννεφα καπνού, οι πυροσβέστες ήταν αργά για να προχωρήσουν σε κατάσβεση στον πρώτο χρόνο.

Για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης συνέδραμαν πυροσβέστες από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ, τον Βόλο, τη Λάρισα, με την Πυροσβεστική να προχωρεί σε γιγαντιαία κινητοποίηση.

Θα συλλεχθεί κάθε χρήσιμο στοιχείο

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου καλείται να διαλευκάνει τι συνέβη και να λύσει τον γρίφο. Πρόκειται για ένα έργο που θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρωθεί, αφού τα πάντα έχουν καταστραφεί.

Επισημαίνεται ότι το εργοστάσιο είχε υπηρεσίες φύλαξης από την Α’ Βιομηχανική Περιοχή. Εντούτοις, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ υλικό από τις κάμερες του εργοστασίου είναι αμφίβολο αν υπάρχει, αφού τα πάντα στο εσωτερικό του έχουν καταστραφεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου