ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Γουργουλιάνης: Αλλαξαν όλα σε σχέση με την πανδημία

κων-γουργουλιάνης-αλλαξαν-όλα-σε-σχέσ-872296

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μιλώντας προ λίγων ημερών στο Flash TV, αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αυτό το διάστημα, αλλά και στο μέλλον της πανδημίας.

Όπως είπε «έχουμε μια ελεγχόμενη αύξηση των νοσηλειών, αλλά ηλικιών από 80 και άνω με συννοσηρότητες. Από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη που αφορά στο ανώτερο αναπνευστικό και οι πνευμονίες είναι σπάνιες. Άρα η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ελεγχόμενη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν αλλάξει όλα, ο ιός έγινε ηπιότερος, αλλάξαμε και εμείς. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη Δεσκάτη και το παράδειγμά της. Να σας πω τα τελευταία δεδομένα, από τους 150 ανθρώπους που είδαμε όλοι είχαν αντισώματα. Ειδικά όσοι είχαν εμβολιαστεί και πέρασαν δύο φορές την Όμικρον ήπια. Άρα κάθε φορά που περνάει κανείς αυτό το κοινό κρυολόγημα με λίγο πυρετό, είναι σαν να κάνει μια αναμνηστική δόση εμβολίου. Και αυτοί είχαν πολύ υψηλά αντισώματα, άρα ο ιός έγινε ηπιότερος, αλλά και εμείς είμαστε περισσότερό προστατευμένοι από τα εμβόλια αλλά και από τις επιμολύνσεις. Κάπως έτσι τελειώνουν οι πανδημίες και όχι με έναν διακόπτη».

Ο καθηγητής επεσήμανε πως «για τον πολύ κόσμο είμαστε στο τέλος της πανδημίας, αλλά εμείς στα νοσοκομεία θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια περιστατικά μεγάλων ανθρώπων με δύσκολα προβλήματα και αυτόν τον χειμώνα, μπορεί και την ερχόμενη χρονιά, αλλά μιλάμε για μια κατάσταση απολύτως ελεγχόμενη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου