ΤΟΠΙΚΑ

Τις επόμενες ημέρες οι υπογραφές για την μελέτη της παράκαμψης Αγριάς

τις-επόμενες-ημέρες-οι-υπογραφές-για-τ-874369

Θα χρειαστεί και άλλη υπομονή για το έργο του περιφερειακού στο ύψος της Αγριάς παραδέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμες οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης σχετικά με τη μελέτη του έργου.

Μιλώντας χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του Astra «Συμβαίνει Τώρα» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ερωτηθείς για το τι γίνεται με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο όταν κατασκευαστεί θα δώσει μεγάλη ανάσα στα παράλια του Πηλίου, όπου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες σημειώνεται κυκλοφοριακό έμφραγμα, τόνισε: «Θα χρειαστεί και άλλη υπομονή. Ας μας το έδιναν νωρίτερα το έργο. Αν το είχαμε αναλάβει θα είχαμε σίγουρα έτοιμη τη μελέτη και ίσως να είχαν μπει και οι μπουλντόζες μέσα», ανέφερε, επιρρίπτοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Μας ανέθεσαν πολύ καθυστερημένα να συντάξουμε τη μελέτη. Και δεν είναι το μόνο έργο. Το ίδιο έγινε και με τον δρόμο Λάρισα- Φάρσαλα. Δέκα χρόνια έκανε το ΥΠΟΜΕΔΙ να λάβει την απόφαση. Όταν έχεις μόνο μία υπηρεσία να κάνει μελέτες για όλη την Ελλάδα είναι δύσκολο να ολοκληρώσεις τις διαδικασίες. Κάποιοι αγνοούν που είναι Αγριά και εννοώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όχι τον υπουργό», συνέχισε ο κ. Αγοραστός και συνέστησε εκ νέου υπομονή.

Ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή της μελέτης για την παράκαμψη Αγριάς. Στη συνολική μελέτη που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο θα συμπεριληφθούν οι μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία (έχει ολοκληρωθεί), καθώς επίσης οι γεωλογικές και στατικές μελέτες και η μελέτη κτηματογράφησης.

Στη συνέχεια και αφού το έργο θα είναι ώριμο θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε με εξασφαλισμένους πόρους να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην ίδια εκπομπή έκανε αναφορά ακόμη στο τμήμα του περιφερειακού από Μπουρμπουλήθρα – Λάρισης. Για το συγκεκριμένο έργο τη μελέτη την έχει το υπουργείο, με τον κ. Αγοραστό να επισημαίνει πως «πιέζουμε για να ολοκληρωθεί και αυτή».

Τέλος, αναφορικά με το κομμάτι από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Μικροθήβες σύμφωνα με τον περιφερειάρχη έχει υπογραφή η ανάθεση της μελέτης για το έργο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου