ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη ύφεση η πανδημία

σε-πλήρη-ύφεση-η-πανδημία-900911

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η μεταδοτικότητα του κορονοϊού στη Μαγνησία, με τις υγειονομικές αρχές να εκφράζουν αισιοδοξία ότι ο παρατεταμένος χαμηλός αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση των νοσηλευομένων, είναι στοιχεία που προοιωνίζουν ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Ο,τι καλύτερο δηλαδή σε μία περίοδο που ξεκινά επίσημα η τουριστική σαιζόν, ο νομός περιμένει πώς και πώς τους ξένους και έλληνες τουρίστες να στηρίξουν τη «βαριά βιομηχανία», προσδοκώντας σε ταχεία ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου οι εισαγωγές ασθενών με covid είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό που παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα είναι άδεια. Όλα τα κρεβάτια είναι κενά. Την ίδια ώρα στην κλινική κορονοϊού οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού κυριολεκτικά. Νοσοκομειακή περίθαλψη λαμβάνουν μόνο τέσσερα άτομα.

Οι γιατροί που διαχειρίζονται την πανδημία εκτιμούν πως, υπό τις παρούσες συνθήκες τις επόμενες μέρες θα δοθούν και τα υπόλοιπα εξιτήρια, καθώς η κατάσταση των ασθενών είναι βελτιωμένη, με τους υγειονομικούς να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Χθες, Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στον νομό το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 38 νέα κρούσματα, τα τέσσερα εκ των οποίων εντοπίζεται στις Βόρειες Σποράδες.

Προέκυψαν επίσης εννιά κρούσματα από τα rapid test που διενεργήθηκαν στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό οκτώ δειγμάτων καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα σε δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 47 δειγμάτων καταγράφηκαν έξι μολύνσεις σε τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο πραγματοποιήθηκαν 22 τεστ και επιβεβαιώθηκε ένα θετικό κρούσμα σε άντρα 35 ετών.

Σήμερα, Σάββατο, δωρεάν μαζική δειγματοληψία θα γίνει στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου από τις 08:30-15:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου