ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανω – κάτω οι Υπηρεσίες με 17χρονη από περιοχή του Αλμυρού

ανω-κάτω-οι-υπηρεσίες-με-17χρονη-από-πε-900919

Ανω – κάτω έκανε ολόκληρο τον μηχανισμό του κράτους 17χρονη από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, η οποία έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία με εξαφανίσεις της. Η έφηβη το έσκασε την περασμένη Τετάρτη και από δομή στην Αθήνα, όπου φιλοξενούταν το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από μεγάλο αγώνα των τοπικών αρχών για τη φροντίδα της, καθώς εκείνη δεν θέλει να μένει με τον πατέρα της και τη γιαγιά της. Τελικά εντοπίστηκε σε σπίτι συγγενικού προσώπου, που ειδοποίησε την οικογένειά της. Η ίδια ενημέρωσε ότι προτιμά να επιστρέψει στο σπίτι της.

Πρόκειται για ταλαιπωρημένη μικρής ηλικίας κοπέλα, η οποία εγκαταλείφτηκε από τη μητέρα της, όταν ήταν ακόμη παιδί. Η ανήλικη φέρεται να έχει μπλέξει με άτομα, που την επηρεάζουν αρνητικά, ενώ περνά την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, την εφηβεία. Η γιαγιά της και ο πατέρας της πασχίζουν για να τη βοηθήσουν, αλλά αδυνατούν. Η 17χρονη προκαλεί συνεχώς με τη συμπεριφορά της, η οποία δυστυχώς επιβραβεύεται στο Τik Τok όταν αναρτά βίντεο με προκλητικές πόζες και χειρονομίες άσεμνου περιεχομένου από 10.000 άτομα!

Οταν διαπιστώθηκε η απουσία της κοπέλας από τη δομή σήμανε συναγερμός σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ξεκίνησαν αναζητήσεις. Σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν τα ίχνη της οι υπεύθυνοι της δομής έψαξαν τα αντικείμενά της και βρήκαν στον σάκο της συσκευασία με ινδική κάνναβη.

Οι αναζητήσεις ευτυχώς είχαν αίσιο τέλος προχθές Πέμπτη. Παρά το γεγονός ότι η έφηβη δεν έδινε σημεία ζωής, συγγενής της ενημέρωσε την οικογένειά της πως φιλοξενούταν σπίτι του. Η 17χρονη είναι καλά και επέστρεψε στο σπίτι της, από το οποίο το σκάει συνεχώς, καθώς αποφάσισε πως προτιμά τελικά να μείνει εκεί και να κάνει καριέρα ανεβάζοντας βίντεο στο Τik Τok.

Της έλειπε η μητέρα της και έκανε καταγγελίες κατά του πατέρα της

Η ανήλικη έχει απασχολήσει τις τοπικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές όχι μόνο με εξαφανίσεις, αλλά και με καταγγελίες που έκανε κατά του πατέρα της.

Τον Νοέμβριο του 2021 είχε αναφέρει ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία τελικά δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχε κάνει λόγο τότε για πλεκτάνη που έστησε ο κατά δεκατρία χρόνια μεγαλύτερος φίλος της, ο οποίος ήθελε να την πάρει από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Το δικαστήριο είχε αμφιβολίες για τις καταγγελλόμενες πράξεις σύμφωνα με τις οποίες ο πατέρας της φέρονταν να χάιδεψε το μόριό του μπροστά της στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Είχε ζητήσει ωστόσο η ανήλικη να μένει μόνο με τη γιαγιά της για χρονικό διάστημα μέχρι η κοπέλα να εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσής της.

Σε ηλικία 11,5 ετών είχε καταγγείλει ακόμη πως έπεσε θύμα βιασμού από τον πατέρα της, πράξη που δεν επαληθεύτηκε επίσης και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Ο ψυχολόγος που την είχε εξετάσει είχε κρίνει ότι δεν φαίνεται να έχει δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά και πως κοπέλα χρειάζεται βοήθεια, επειδή της λείπει η μητέρα της, που την έχει εγκαταλείψει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου