ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική ένταξη μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων

κοινωνική-ένταξη-μέσω-αθλητικών-δρασ-274768

Ενδιαφέρον σεμινάριο διοργάνωσε το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τετράωρο σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του, στο πλαίσιο συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Sport Together», πραγματοποίησε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με συμμετέχοντες φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού». Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η προώθηση των μεθόδων και των δράσεων του προγράμματος «Sport Together» που στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές μετά από συγκρούσεις. Το έργο του προγράμματος επικεντρώνεται στους νέους και στις γυναίκες, καθώς και στην αύξηση της συμμετοχής ευάλωτων πληθυσμών – ιδίως προσφύγων και νεοεισερχόμενων μεταναστών και μειονοτήτων. Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην αντιμετώπιση των απειλών για την κοινωνική συνοχή μέσω της κατάρτισης, της εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης και της ανάπτυξης ικανοτήτων των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτών αθλημάτων.

Οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και σχεδιάζουν τις δράσεις του είναι από επτά χώρες και πιο συγκεκριμένα εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχουν: το Ινστιτούτο Διεθνούς Διαλόγου και Συνεργασίας της Βιέννης (VIDC) με την πρωτοβουλία του Fairplay, η Ποδοσφαιρική Ένωση Ιρλανδίας (FAI) καθώς και ο Σύνδεσμος Ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας (IFA), η Πρωτοβουλία Νέων για τα ανθρώπινα Δικαιώματα (YIHR) με έδρα τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η ΜΚΟ Atina – Ένωση πολιτών για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και όλων των μορφών βίας με βάση το φύλο με έδρα τη Σερβία, η Αθλητική Εταιρική Σχέση Donegal στην Ιρλανδία και το Nogometni Club 041 από την Κροατία.

Υπεύθυνοι του προγράμματος για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο κοσμήτορας της σχολής Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του τμήματος Νικόλαος Διγγελίδης και η διδακτορική φοιτήτρια Ελευθερία Παπαγεωργίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου