ΤΟΠΙΚΑ

Υπεγράφη η πίστωση για το ΚΥ Ζαγοράς

υπεγράφη-η-πίστωση-για-το-κυ-ζαγοράς-351694

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του κτιρίου, που στεγάζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, μετά την υπογραφή της πίστωσης 375.οοο ευρώ από τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη.

Για τη θετική εξέλιξη ενημέρωσε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οπως με ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, υπέγραψε την πίστωση ύψους 375.000 ευρώ για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Στην τελευταία μας επικοινωνία προ τριημέρου ο κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί ότι θα

υπογράψει τη σχετική σύμβαση και τηρεί πλήρως τη δέσμευσή του προς τους πολίτες της Ζαγοράς και του Ανατολικού Πηλίου.

Τον ευχαριστώ θερμά για το ξεμπλοκάρισμα του τόσου αναγκαίου έργου. Ελπίζω ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να αρχίσουν οι εργασίες, έτσι ώστε να πάψουν οι θλιβερές εικόνες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, καθώς και οι καταστάσεις που ταλαιπωρούν την τελευταία εξαετία γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς».

Υπενθυμίζεται πως μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες, που είδαν μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το φως της δημοσιότητας από το Κέντρο Υγείας την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Μπουκώρος επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη, τον διευθυντή του υπουργού Δημήτρη Κοντό, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) Θανάση Γιάνναρη, τον διοικητή και τον υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Φώτη Σερέτη και Ηλία Τσιαούση αντίστοιχα τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση το επείγον της κατάστασης, την οποία και περιέγραψε αναλυτικά.

Το συμπέρασμα των επαφών του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με ολόκληρη την πυραμίδα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι ότι ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης και ο υπηρεσιακός γραμματέας του υπουργείου μόλις υπογράψουν την πίστωση των 375.000 ευρώ, αμέσως δίνεται η έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εντός των επόμενων ημερών οι Κτιριακές Yποδομές θα έχουν το πράσινο φως για την έναρξη υλοποίησης του έργου επισκευής της στέγης αλλά και των λοιπών εργασιών στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου