ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπό άκρα μυστικότητα στην Αλόννησο βαπτίστηκε η μικρή Λυδία

υπό-άκρα-μυστικότητα-στην-αλόννησο-βα-851206

Και το όνομα αυτής Λυδία. Η μονάκριβη κόρη της άτυχης Καρολάιν από την Αλόννησο, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μπροστά στα μάτια της μικρούλας, βαπτίστηκε, σήμερα, Κυριακή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο παλιό χωριό. Η βάπτιση έγινε υπό άκρα μυστικότητα και σε στενό κύκλο. Οι γονείς της Καρολάιν ήθελαν να αποφύγουν τις τηλεοπτικές κάμερες.Στη βάπτιση παραβρέθηκαν περίπου 40 καλεσμένοι, όλοι φίλοι της οικογένειας. Παρόντες ήταν επίσης οι γονείς του συζυγοκτόνου και οι νονοί της μικρής Λυδίας.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, όπως ήταν αναμενόμενο. Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσαν οι γονείς της άτυχης Καρολάϊν σε ταβέρνα του νησιού.

«Σκοπεύουμε να βαφτίσουμε τη Λυδία σε ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία στην Αλόννησο, όπως είχαμε κάνει με την Καρολάιν. Η βάφτιση θα γίνει σ’ ένα μικρό εκκλησάκι στο νησί, κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται η μητέρα της Λυδίας», είχε προαναγγείλει λίγες μέρες πριν ο Ντέιβιντ Κράουτς, μιλώντας στη DailyMail.

Ο κ. Κράουτς, συνταξιούχος μηχανικός από το Λίβερπουλ, αποκάλυψε επίσης ότι νονές της μικρής είναι τρία άτομα, δύο παιδικές φίλες και ένας συμμαθητής της Καρολάιν. Ο θεσμός του νονού στην Ελλάδα θεωρείται ιερός και για αυτό και εμείς θέλαμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή» είχε επίσης πει ο πατέρας της Καρολάιν, στην ίδια συνέντευξη.

Ακόμη ο 78χρονος μίλησε για το πως μεγαλώνει η εγγονή τους στο σπίτι των γονιών της Καρολάιν, στην Αλόννησο, επισημαίνοντας πως καθημερινά η Λυδία γίνεται όλο και πιο όμορφη, όπως ήταν η μαμά της.

Μάλιστα το κοριτσάκι, πλέον μπορεί να περπατά μόνο του, δίχως τη βοήθεια του παππού και της γιαγιάς.Ο κ. Κράουτς είπε στο βρετανικό ταμπλόιντ πως παρότι η Λυδία έχει το δικό της παιδικό δωμάτιο, επιμένει να κοιμάται μαζί με τη γιαγιά της – μητέρα της Καρολάιν – στο παιδικό κρεβάτι της αδικοχαμένης 20χρονης .

Αναφορικά με την επιμέλεια της Λυδίας, ο 78χρονος πατέρας της Κάρολαιν τόνισε πως πλέον έχουν την πλήρη επιμέλεια της μικρής, ενώ οι άλλοι της παππούδες – γονείς του κατ΄ομολογία δολοφόνου της ΚαρολάινΜπάμπη Αναγνωστόπουλου – την επισκέπτονται πέντε φορές το μήνα.

Η επίσημη απόφαση του δικαστηρίου Ανηλίκων για την οριστική επιμέλεια αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου