ΤΟΠΙΚΑ

Καλπάζουν οι εμβολιασμοί στη Μαγνησία

καλπάζουν-οι-εμβολιασμοί-στη-μαγνησί-607902

Πρεμιέρα χθες για το μονοδοσικό Johnson & Johnson – Περισσότεροι από 700 εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο του Αχιλλοπουλείου

Καλπάζει το πρόγραμμα «Ελευθερία» στη Μαγνησία, που έσπασε το φράγμα των 50.000 εμβολιασμών και συνεχίζει ακάθεκτη με στόχο η ανοσία του γενικού πληθυσμού απέναντι στον κορονοϊό να ανέλθει το 60% στα τέλη Ιουνίου, στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί σύμφωνα με τους γιατρούς.

Την κούρσα των εμβολιασμών οδηγεί το Νοσοκομείο Βόλου με το mega εμβολιαστικό κέντρο, όπου χθες Τετάρτη άρχισαν και τα πρώτα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson &Johnson. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής επιτροπής χθες εμβολιάστηκαν με Johnson&Johnson 80 άτομα.

Συνολικά στο Αχιλλοπούλειο χθες εμβολιάστηκαν 700 άτομα, με Pfizer, ΑstraZeneca και το Johnson &Johnson.

Από χθες στον νομό λειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο ακόμη 4 νέες εμβολιαστικές γραμμές, στο ΚΥ Αλμυρού επιπλέον τρεις, στο ΚΥ Βόλου ακόμη δύο, ενώ στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που μέχρι σήμερα πραγματοποιεί εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, άνοιξε και εμβολιαστική γραμμή για το εμβόλιο της Pfizer.

Υπενθυμίζεται πως από την Μ. Τετάρτη έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται στη Μαγνησία και ειδικότερα στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, στο Κ.Υ Βελεστίνου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς οι πολίτες από 30 έως 39 ετών. Ο εμβολιασμός γίνεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών.

Η χαρτογράφηση των εμβολιασμών και η ανοσία

Σε ό,τι αφορά στην πορεία του εμβολιασμού, στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 45.212 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 32.253 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 12.959 στη δεύτερη.

Στις Β. Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 5.196 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 3.805 για την πρώτη δόση και οι 1.391 για τη δεύτερη.

Με βάση τα στοιχεία σε χερσαία Μαγνησία και Β. Σποράδες 14.350 πολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Προχθές Τρίτη στη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 1.035 νέοι εμβολιασμοί, οι 364 αφορούσαν στην πρώτη δόση του εμβολίου και οι 671 για τη δεύτερη δόση, ενώ στις Σποράδες έγιναν 120 εμβόλια, 8 για την πρώτη δόση και 112 για τη δεύτερη δόση.

Στα εμβολιαστικά κέντρα της Μαγνησίας εντάσσεται αυτό του Νοσοκομείου Βόλου, το Κέντρο Υγείας Βόλου κι έπειτα στον νομό υπάρχουν τα εμβολιαστικά κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής, Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αλμυρού.

Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τετραπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία που διαθέτει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, τον Απρίλιο οι εμβολιασμοί στο Αχιλλοπούλειο τετραπλασιάστηκαν συγκριτικά με τον Ιανουάριο που ξεκίνησε η διαδικασία.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6.566 εμβολιασμοί, ενώ υπολογίζεται πως τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν συνολικά 20.000 εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο.

Προκαλεί ικανοποίηση και ταυτόχρονα αποτελεί ενθαρρυντικό μήνυμα ότι τη Μεγάλη Παρασκευή σημειώθηκε ρεκόρ εμβολιασμών με AstraZeneca στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς έγιναν 79 εμβόλια, όσα δηλαδή και τα ραντεβού, ενώ δεν υπήρξε ακύρωση.

«Το εμβόλιο αποτελεί την αρχή του τέλους της πανδημίας, όμως μόνο αυτό δεν φτάνει καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε να μέτρα προστασίας», προέτρεψε για μία ακόμη φορά χθες σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Βόλου Γιάννης Κόκορης.

«Αυτή την ώρα που επιχειρείται να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ η ατομική ευθύνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκατοντάδες συνάνθρωποί μας δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Η δική μας απερισκεψία θα απειλήσει τους συνανθρώπους μας. Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία και να πάρουμε πίσω τις ζωές μας», πρόσθεσε επίσης καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα «Ελευθερία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου