ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου

ενδιάμεσες-εαρινές-εκπτώσεις-στην-αγ-608762

Οι δεκαήμερες ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει φέτος από Σάββατο, 1η Μαΐου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων είναι η Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα καταστήματα- μέλη του να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 με ωράριο από 11:00 έως 16:00.

Όπως επισημαίνεται από την Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι έμποροι για τη τήρηση του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα παραβίασης από ανακοινώσεις παράτασης των εκπτώσεων στην πόλη. Ειδικότερα, σημειώνεται πως είναι σημαντικό τα καταστήματα να ακολουθούν την προσήκουσα διενέργειά των εκπτώσεων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο: «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.»

Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους εμπόρους που θα συμμετάσχουν στις φετινές εαρινές εκπτώσεις, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν, εάν το επιθυμούν, ποσοστό έκπτωσης.
Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου