ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Να μην προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών

δασ-οτα-να-μην-προχωρήσει-η-δημοτική-αρ-778046

Να μην προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου ζητά η παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ που συμμετέχει στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σχεδιάζει την παράδοση πολλών βασικών υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες «λόγω αδυναμίας εκτελέσεως εργασιών με ίδια μέσα». Στην πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2021 υπάρχει μακριά λίστα 23 τέτοιων υπηρεσιών προς ιδιωτικοποίηση: συντήρηση δημοτικού φωτισμού και αντλιοστασίων, συντήρηση δικτύων ύδρευσης, συντήρηση αγροτικών οδών, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμός ρεμάτων, εργασίες κλαδέματος και κοπής χόρτων, εργασίες αποκομιδής και μεταφοράς μεγάλων αντικειμένων και μπάζων, εργασίες αποχιονισμού, εργασίες καθαρισμού νεκροταφείων…..και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Είναι καθαρό ότι πρόκειται για υπηρεσίες που αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, για υπηρεσίες που αποτελούν και οφείλουν να αποτελούν τον πυρήνα μιας στοιχειώδους κρατικής υποδομής σε τοπικό επίπεδο. Οι Δημοτικές Αρχές, μεταξύ αυτών και η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου – Μ. Μιτζικού, που σήμερα καμώνονται τις ανήμπορες να αντιδράσουν και εμφανίζουν τους ιδιώτες ως ένα «αναγκαίο κακό» προκειμένου «να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Δήμοι», δεν έκαναν τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αντισταθούν στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων που στερούσαν από τους Δήμους τους αναγκαίους πόρους. Σιγοντάρισαν και σιγοντάρουν τις πολιτικές εκείνες που άφησαν τους Δήμους γυμνούς από το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μηχανήματα, με τους λιγοστούς εργαζόμενους να γίνονται λάστιχο για να καλύψουν, σε ένα υποτυπώδες επίπεδο, τα κενά. Για τις Δημοτικές Αρχές….«είναι πολύ αργά για δάκρυα»!

Η πολύχρονη υπονόμευση των οικονομικών των Δήμων της χώρας από τις διαδοχικές Κυβερνήσεις και από τις Δημοτικές Αρχές, δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, το κόστος των οποίων θα κληθούν για μια ακόμα φορά να το φορτωθούν οι λαϊκές οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, όλοι οι δημότες στους Δήμους της Μαγνησίας, δεν πρέπει να αποδεχθούμε τις εξελίξεις αυτές ως κάτι το μοιραίο και αναπόφευκτο. Η «λογική» του Δήμαρχου Νοτίου Πηλίου «πονάει κεφάλι….κόβει κεφάλι» είναι μια αντίληψη που, με τον ψεύτικο μανδύα της νέας σκέψης, μυρίζει σαπίλα και αναχρονισμό. Η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών των Δήμων θα οδηγήσει, όπως το έχει δείξει μέχρι σήμερα η πείρα σε ολόκληρη τη χώρα, σε χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε αύξηση του κόστους για τους δημότες, για τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, μέσα από τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη. Την ίδια ώρα μια χούφτα επιχειρηματίες θα θησαυρίζουν σε βάρος μας.

Απαιτούμε:

► Να μην αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου καμία παραχώρηση Δημοτικής Υπηρεσίας σε ιδιώτες, να μην υπογραφεί καμία σύμβαση έργου με ιδιώτες εργολάβους ή μίσθωση μηχανημάτων.

► Να στηριχτεί άμεσα με κρατικά κονδύλια ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκειμένου να κάνει άμεσα τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να προμηθευτεί τον μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται.

► Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους, ώστε να πάψει πια το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας τους από τους διάφορους «παράγοντες» και «παραγοντίσκους».»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου