ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετο το Νότιο Πήλιο στα αιολικά πάρκα

αντίθετο-το-νότιο-πήλιο-στα-αιολικά-πά-779918

Τη θέση της δημοτικής αρχής ενάντια σε οποιαδήποτε εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου επανέλαβε ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός στη συνάντηση εργασίας που είχε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου έχει λάβει ομόφωνη απόφαση ενάντια στα αιολικά πάρκα, έχει καταθέσει ενδικοφανή προσφυγή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά της απόφασή της για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δύο σημεία στις Αφέτες και βρίσκεται σε αναμονή, ενώ ο δήμαρχος έχει υπογράψει ψήφισμα μαζί με 27 δημάρχους νησιωτικών και ορεινών δήμων σε όλη την χώρα που υποστηρίζουν ότι οι περιοχές τους απειλούνται από την εκτεταμένη εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών και έχουν δημιουργήσει δίκτυο ενάντια «στις ανορθολογικές και μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις».

Στην ίδια συνάντηση στην Αποκεντρωμένη, ο κ. Μιτζικός έθεσε επίσης ζητήματα περιβαλλοντικού και χωροταξικού χαρακτήρα, ενώ ζήτησε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για τις περιπτώσεις καταπατήσεων αιγιαλού και παραλίας που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου