ΤΟΠΙΚΑ

Σε λευκό κλοιό η Μαγνησία

σε-λευκό-κλοιό-η-μαγνησία-779957

Χιονοπτώσεις σε Οθρυ και Πήλιο, με περισσότερα από 30 μηχανήματα στη μάχη για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου

Χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο, βροχές και χιονόνερο συνθέτουν το προφίλ του «Λέανδρου», που επελαύνει στη Μαγνησία. Με τις χιονοπτώσεις σε εξέλιξη από προχθές το βράδυ σε Οθρυ και Πήλιο, ανοιχτό παρέμεινε το οδικό δίκτυο, με τη συνδρομή 35 περίπου μηχανημάτων, που επιχειρούσαν αδιάκοπα στο μέτωπο του χιονιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Λευκό τοπίο σε Ανάβρα και Οθρυ, στις ορεινές περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου και σε όλο το μέτωπο του Πηλίου, σε ύψος άνω των 800 μέτρων, με το ύψος του χιονιού να φθάνει στους 20 πόντους χθες το μεσημέρι στο χιονοδρομικό, στα Χάνια Πηλίου.

Συνεχόμενο το φαινόμενο, που εξελίσσονταν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο το εύρος του ορεινού όγκου της Μαγνησίας, με το έμψυχο δυναμικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα περιφέρειας και δήμων σε δράση, για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Λευκή εικόνα στο Πήλιο, από το ύψος της Αλικόπετρας και σε όλο τον ορεινό όγκο, με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, να αναφέρει ότι το ύψος του χιονιού στη Ζαγορά έφτασε τους 10 πόντους, με τον κεντρικό δρόμο να παραμένει ανοιχτός, ενώ το φαινόμενο επεκτάθηκε μέχρι Τσαγκαράδα και Ξουρίχτι.

Χιονισμένο τοπίο και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του δήμου Νοτίου Πηλίου, σε Νεοχώρι, Καλαμάκι, Λαμπινού, Αγιο Γεώργιο, Βυζίτσα, Πινακάτες και Μηλιές, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού.

Στον δήμο Αλμυρού το μέτωπο του χιονιά επικεντρώθηκε στην Ανάβρα και τους οικισμούς της Οθρυος, με τον δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο να υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο είναι ελεγχόμενο και προσβάσιμοι όλοι οικισμοί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Παλληκάρη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χιονόπτωση σημειώθηκε προς την περιοχή του Ελευθεροχωρίου και στον ορεινό άξονα Κεραμίδι – Βένετο, συνιστώντας την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όσους κινούνται στον προαναφερθέντα οδικό άξονα.

Χειμωνιάτικο τοπίο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων με βροχή και τσουχτερό κρύο, με την κατάσταση ετοιμότητας να συνεχίζεται, για την αντιμετώπιση πιθανής επιδείνωσης του καιρού. Με τις υδροφόρες για την ρίψη θαλασσινού νερού, μηχανήματα και έμψυχο δυναμικό σε επιφυλακή, οι πάντες βρίσκονται επί ποδός για κάθε ενδεχόμενο.

Υφεση του φαινομένου από αύριο

Με την επέλαση του «Λέανδρου» στη Μαγνησία να συνεχίζεται, ύφεση του φαινομένου αναμένεται από αύριο το μεσημέρι και θα πλαισιωθεί από σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο «Λέανδρος» κάνει «ανακωχή», με τα χαρακτηριστικά του καιρού τις πρωινές ώρες να είναι συννεφιές, με διαλείμματα ηλιοφάνειας και τσουχτερό κρύο. «Οι μέγιστες τιμές θα είναι στους 3 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο και στις υπόλοιπες περιοχές χαμηλότερα. Στις ορεινές – ημιορεινές θα είναι κάτω από το 0 οι θερμοκρασίες, ακόμη και το μεσημέρι» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Στο μεταξύ, τις απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν συννεφιές στον Βόλο, με τον «Λέανδρο» να κάνει αισθητή την παρουσία του στις νότιες περιοχές της Μαγνησίας και τις Βόρειες Σποράδες. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν.

Ανοδος της θερμοκρασίας αναμένεται, τέλος, από μεθαύριο Τρίτη, με τον καιρό να βελτιώνεται αισθητά στη Μαγνησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου