ΤΟΠΙΚΑ

Εκσυγχρονίζεται ο αύλειος χώρος του Μουσείου Βόλου

εκσυγχρονίζεται-ο-αύλειος-χώρος-του-μ-835008

Εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης για το νέο κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Εγκρίθηκε, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης του νέου κτιρίου που εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου διαμόρφωσης του αύλειου – περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, αναμένεται να αλλάξει όψη ο περιβάλλων χώρος του μουσείου, με το έργο να πραγματοποιείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Στις προτεραιότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του αύλειου χώρου του μουσείου, με ζητούμενο την βελτίωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου και την δημιουργία ανάλογων υποδομών, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Μουσείου με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Στον σχεδιασμό που υπάρχει, εντάσσεται επίσης η δημιουργία σύγχρονου χώρου επισκεπτών και σύγχρονο πωλητήριο, με παράλληλη εξασφάλιση χώρου αποθηκών και εργαστηρίων, που θα καλύψουν τις ανάγκες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Τα ήδη υπάρχοντα κτίσματα και το εξωτερικό φυλάκιο του Μουσείου μετρούν πολλά χρόνια ζωής και κατά συνέπεια κρίνονται αναγκαία ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή τους, προκειμένου να πληρούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες ενός κτιρίου – σύμβολο για την πόλη, που μετράει ιστορία 110 ετών.

Παράλληλος στόχος είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας του Μουσείου και η δημιουργία μιας σειράς υποδομών που θα καλύψουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου μουσείου, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου