ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση στα ετήσια τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ για το 2021

αύξηση-στα-ετήσια-τιμολόγια-της-δευαμ-835078

Τοποθετούνται «έξυπνα» υδρόμετρα σε 15.000 καταναλωτές – Πρόταση προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 9,9 εκατ. ευρώ

Μικρή αύξηση της τάξης των δέκα ευρώ στα ετήσια τιμολόγια, που εκδίδονται για περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχουν εγκατεστημένα υδρόμετρα, αποφασίζει για το 2021 η ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Γιώργο Τόρη «οι καταναλωτές θα πληρώνουν αντί για 60, 70 ευρώ τον χρόνο και αυτό γίνεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ».

Η συγκεκριμένη αναμένεται να είναι και η μοναδική αλλαγή που θα ισχύσει μέσα το 2021 όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ η οποία τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε σε σταδιακή μείωση των τιμολογίων ύδρευσης.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Τόρης η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 9,9 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 15.000 «έξυπνων» υδρομέτρων στη θέση ισάριθμων παραδοσιακών ρολογιών καταναλωτών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο νέο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ στο κέντρο της πόλης και στη συνοικία της Νέας Δημητριάδος.

Πρόκειται για υδρόμετρα τα οποία θα συνδεθούν μέσω εφαρμογής με τη ΔΕΥΑΜΒ ενώ και οι ίδιοι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν εικόνα των δεδομένων ανά πάσα στιγμή μέσα από το κινητό τους.

Τα έξυπνα υδρόμετρα θα δίνουν πληροφορίες για την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο ενώ θα είναι δυνατό να εντοπίζονται διαρροές ή θραύση αγωγών. «Οποιος το επιθυμεί θα μπορεί να λαμβάνει τον λογαριασμό στο κινητό του και να τον εξοφλεί ηλεκτρονικά» εξήγησε ο κ. Τόρης για τον πιλοτικό εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Το δίκτυο των 15.000 έξυπνων υδρομέτρων θα παρακολουθηθεί προκειμένου να καταγραφτεί η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του και εφόσον τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου