ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές στο ΠΥΣΔΕ με ένα ψηφοδέλτιο;

εκλογές-στο-πυσδε-με-ένα-ψηφοδέλτιο-835244

Η παράταξη «Ολοι Μαζί» θα συμμετάσχει στις εκλογές, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσει η ΔΑΚΕ

Στην ανακήρυξη συνδυασμών και υποψηφίων, στην έκδοση εκλογικών καταλόγων και τον ορισμό μελών προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πλην όμως οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο είναι αμφίβολο αν θα γίνουν.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, απέστειλε χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τις αποφάσεις για την απόσυρση των πέντε ψηφοδελτίων που θα κατέβαιναν στη μάχη της ηλεκτρονικής κάλπης και συγκεκριμένα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη- Αντίσταση, ΔΑΚΕ, Δημοκρατικής Συνεργασίας και Ριζοσπαστικής Παρέμβασης και αναμένει οδηγίες για τη συνέχεια.

Με αποφάσεις των παρατάξεων οι συνδυασμοί δεν θα κατέλθουν στην ηλεκτρονική κάλπη, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ενώ υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν όρισε μέλη του στην εφορευτική επιτροπή.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι εκλογές το πιθανότερο είναι να γίνουν έστω κι αν συμμετέχει ένα μόνο ψηφοδέλτιο. Προς το παρόν απόσυρση των ψηφοδελτίων τους έχουν αποφασίσει οι παρατάξεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης Καθηγητών.

Αντιθέτως η παράταξη «Ολοι Μαζί- Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» έχει δηλώσει ότι θα κατέλθει στην ηλεκτρονική κάλπη. «Η απόφαση της ΟΛΜΕ με την οποία δόθηκε κατεύθυνση στις κατά τόπους ενώσεις να αποσύρουν οι παρατάξεις τα ψηφοδέλτιά τους είναι αντιδημοκρατική. Λήφθηκε από εκπροσώπους πέντε παρατάξεων που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο αντί εκπροσώπων 11 παρατάξεων που συμμετέχουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Ολοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και στις εκλογές όλες οι παρατάξεις ξεκινάμε από μηδενική βάση. Επιπλέον δεν είναι δυνατό να διεκδικούμε 15 μαθητές ανά τμήμα και να ζητάμε να γίνουν δια ζώσης εκλογές με προσέλευση εκατοντάδων εκπαιδευτικών στον ίδιο χώρο», εξήγησε τους λόγους του… «αντάρτικου» στην κοινή απόφαση, ο εκπρόσωπος της παράταξης Γιώργος Χαλκιαδόπουλος.

Αλλά και η ΔΑΚΕ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση της. «Περιμένουμε την κεντρική απόφαση της παράταξής μας πριν θέσουμε το ζήτημα σε τοπικό επίπεδο. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας», σχολίασε η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου