ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός σε τροχαίο ο δολοφόνος του Αχιλλέα Τέντα -Η ιστορία με το «σατανικό ζευγάρι» που είχε σoκάρει

νεκρός-σε-τροχαίο-ο-δολοφόνος-του-αχιλ-836652

Και έτσι ξαφνικά μια μέρα, ο 58χρονος έμπορος Αχιλλέας Τέντας, εξαφανίστηκε… Τουλάχιστον προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούσε να πείσει η σύζυγός τους Μαρία. Τον έψαξε ακόμη και στην Νικολούλη… Η αλήθεια ωστόσο ήταν πολύ διαφορετική καθώς ήταν συνεργός στην άγρια δολοφονία του συζύγου της.

Η… εξαφάνιση του Αχιλλέα Τέντα

Η Μαρία Τέντα μπήκε ανήσυχη, το πρωινό της 9ης Δεκεμβρίου 2001 στο ΑΤ Αλμυρού δηλώνοντας την εξαφάνιση του συζύγου της. Είχε φύγει το προηγούμενο απόγευμα από το σπίτι και δεν είχε επιστρέψει. «Είχαμε ένα καβγαδάκι, πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε», είπε στους αστυνομικούς. Η λευκή BMW του Τέντα βρέθηκε στο λιμάνι του Βολου. Ηθελε απλά να εξαφανιστεί; Αυτό ήθελαν να φανεί ο δολοφόνος του και η συνεργός του. Αλλά το τσαντάκι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο όσο και η κατάθεση ενός φίλου του με τον οποίο έπιναν μαζί τσίπουρα το προηγούμενο μεσημέρι και κανόνιζαν να βγουν με τις γυναίκες τους το βράδυ, έκανε τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση να μην πειστούν για την… επιθυμία Τέντα να εξαφανιστεί.

Ο καιρός περνούσε. Κανένα ίχνος από τον Αχιλλέα Τέντα. Κάποια στιγμή, τέσσερις μήνες μετά, η Μαρία Τέντα πιέστηκε από τα παιδιά της να πάει στην Αγγελική Νικολούλη για να αναζητήσουν τον άνθρωπό τους πιο εντατικά. Κάποιοι όμως γνώριζαν. Και μίλησαν. Και πολύ γρήγορα ήρθε η λύση του μυστηρίου…

Σιγά σιγά άρχισαν να φθάνουν και στην εκπομπή και στην αστυνομία πληροφορίες για το μοιραίο Σαββατόβραδο στο σπίτι της Μαρίας και του Αχιλλέα Τέντα… Κάποιοι έλεγαν ότι εκείνο το βράδυ είχε επισκεφθεί την οικία Τέντα ο 32χρονος αγρότης Νίκος Κωτούλας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κάποιοι έριξαν τσιμέντο στο πηγάδι που υπήρχε στο κτήμα του πατέρα του.

Πολύ σύντομα και η Μαρία Τέντα και ο Κωτούλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί σε τροχαίο, κλήθηκαν για κατάθεση. Την ίδια ώρα, με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα έκαναν έρευνα στο κτήμα. Και στο πηγάδι μέσα βρήκαν τυλιγμένο σε ένα σεντόνι τη σορό του 59χρονου Αχιλλέα Τέντα. Ηταν 16 Απριλίου 2002.

Τέντα και Κωτούλας, παράνομοι εραστές, συνελήφθησαν. Και πολύ σύντομα έγιναν δύο… ξένοι καθώς άρχισαν να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για τη δολοφονία. «Έγινε συμπλοκή στο σπίτι και εκεί ο Κωτούλας σκότωσε τον άνδρα μου», υποστήριξε η 44χρονη τότε Τέντα. «Εγώ απλώς την βοήθησα να εξαφανίσει το πτώμα του συζύγου της, εκείνη τον σκότωσε», υποστήριζε από την πλευρά του ο Κωτούλας.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα είχε γρονθοκοπηθεί και είχε στραγγαλιστεί με ένα συρματόσχοινο. Η άτυχος Αχιλλέας Τέντας είχε επιστρέψει το μεσημέρι από την έξοδό του με φίλους για τσίπουρα και είχε πέσει για ύπνο. Η Μαρία Τέντα άφησε την μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας ανοιχτή, μπήκε ο Κωτούλας, έριξε υπνωτικό σπρέι στον Τέντα και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε και τον στραγγάλισε. Ακολούθως, το σατανικό ζευγάρι μετέφερε το πτώμα του Αχιλλέα Τέντα σε πηγάδι και το τσιμέντωσαν.

Γιατί τον δολοφόνησαν; Γιατί ο Τέντας είχε μάθει για την παράνομη σχέση της συζύγου του με τον 32χρονο και την απειλούσε με διαζύγιο.

Ο Κωτούλας πρότεινε στην Μαρία Τέντα να «σηκώσει» τα 15 εκατομμύρια δραχμές από τον κοινό συζυγικό λογαριασμό και να ζήσουν μαζί μακριά από τον Αλμυρό, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Όταν ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, οι δύο πρώην εραστές κάθισαν στις δύο άκρες του εδωλίου και απέφευγαν ακόμη και να διασταυρώσουν τα βλέμματά τους. Όπως και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ο Κωτούλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η Τέντα για συναυτουργία.

Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Δεκέμβριο του 2005. Ακολούθησε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή και έτσι η υπόθεση επέστρεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας όπου και η Μαρία Τέντα δικάστηκε ξανά. Η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και το δικαστήριο την καταδίκασε το Νοέμβριο του 2010 σε κάθειρξη 21 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια.

Τα παιδιά της Μαρίας Τέντα σε όλες τις δίκες στάθηκαν απέναντί της ζητώντας την καταδίκη της. Όπως δήλωσε ο συνήγορός της, «ο γιος και η κόρη της, από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το έγκλημα, δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί της, τάσσονται κατά της μητέρας τους και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την αποφυλάκισή της». Λίγους μήνες αργότερα η Μαρία Τέντα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, μετά από σχεδόν εννιά χρόνια στη φυλακή.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου