ΤΟΠΙΚΑ

Εργα για τους αγωγούς που είναι στον αέρα

εργα-για-τους-αγωγούς-που-είναι-στον-αέ-847944

Αρχίζουν στο φράγμα Παναγιώτικο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου μετά από χρηματοδότηση 260.000 ευρώ

Ηταν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου μέσω των βουλευτών Μαγνησίας χτυπούσε καμπανάκι προς την Κυβέρνηση για τον κίνδυνο κατάρρευσης του φράγματος Παναγιώτικο. Σχεδόν επτά μήνες μετά δρομολογούνται τα πρώτα έργα μετά από χρηματοδότηση 260.000 ευρώ που έλαβε ο Δήμος.

Τότε στο πλαίσιο της περιήγησης, αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα ένα προς ένα για το έργο των 13 εκατ. ευρώ με το ζήτημα του κεντρικού αγωγού ύδρευσης να χαρακτηρίζεται ως το πιο επείγουν. Ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που είναι εγκατεστημένος σε απόκρημνη περιοχή, έχει αποκαλυφθεί. Στην κυριολεξία κρέμεται στον αέρα από την πλαγιά βουνού και στην παραμικρή κατολίσθηση κινδυνεύει να σπάσει, αφήνοντας το μισό Πήλιο χωρίς νερό.

Σημειώνεται ότι από τα διυλιστήρια του φράγματος ξεκινούν τόσο ο κεντρικός αγωγός, διαμέτρου Φ400, όσο και ο αγωγός άρδευσης, διαμέτρου Φ355, και μέσω αγροτικής οδού στα πρανή της κοιλάδας του Πλατανορέματος καταλήγουν στην περιοχή της Κορώπης. Τα τελευταία χρόνια, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων έχουν δημιουργηθεί ρηγματώσεις σε πολλά σημεία κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς οι αγωγοί. Επίσης, σε δύο τουλάχιστον σημεία, ο δρόμος έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα οι αγωγοί να βρίσκονται στον αέρα με άμεσο κίνδυνο την πλήρη κατάρρευσή τους και, κατά συνέπεια, την ακύρωση της λειτουργίας του συνόλου του έργου.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα είναι με τον κεντρικό αγωγό που κρέμεται στον αέρα από πλαγιά βουνού (μετά την κατάρρευση έργο αντιστήριξης) και αν σπάσει αχρηστεύει όλο το έργο και αφήνει χωρίς νερό το μισό Πήλιο.

Για τους αγωγούς που βρίσκονται στον αέρα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου χρηματοδοτήθηκε με ποσό 260.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μιχάλη Μιτζικό ήδη παραλήφθηκε η μελέτη του έργου και αναμένεται στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, μεθαύριο, Τρίτη, να εγκριθούν οι όροι του διαγωνισμού για το έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επόμενων ημερών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου