ΤΟΠΙΚΑ

Πωλητές βιομηχανικών ειδών των λαϊκών: «Διαπράττουν επαγγελματική γενοκτονία»

πωλητές-βιομηχανικών-ειδών-των-λαϊκώ-848114

Από προχθές παραλαμβάνουν μπιλιετάκια για άρση των αδειών τους – Καταγγέλλουν επιλογές απομονωτισμού με αφορμή τους νέους δρόμους, που προβλέπει η κανονιστική

Μπιλιετάκια από τον Δήμο Βόλου άρχισαν να παραλαμβάνουν σταδιακά προχθές και χθες πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειές τους λόγω υπέρογκων χρεών προς τα δημοτικά ταμεία. Με την παραλαβή των εγγράφων παύει και η ισχύς της άδειάς τους, άρα δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα με πάγκους στις θέσεις των λαϊκών αγορών.

«Ηδη από σήμερα (σ.σ. χθες) ορισμένες θέσεις είναι κενές. Η απαγόρευση δραστηριοποίησης στις λαϊκές ισχύει με την παραλαβή του εγγράφου, πολλοί όμως συνάδελφοι δεν θα συμμορφωθούν, αλλά θα βγουν στο μεροκάματο για να μπορέσουν να θρέψουν τις οικογένειές τους», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών «Ο Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου, μιλώντας για «ξαφνικό θάνατο» 50 οικογενειών.

Ο κ. Αϊβαζόγλου αναγνώρισε ότι υπάρχουν υπέρογκα χρέη, υποστηρίζει όμως ότι συνυπεύθυνες είναι διαχρονικά οι δημοτικές αρχές, που «άφησαν να διογκωθούν τα χρέη». «Σε εποχή κρίσης δεν επιχειρείς ξεκαθάρισμα. Παγώνεις την κατάσταση και όταν περάσει η κρίση αντιμετωπίζεις το πρόβλημα. Εμείς θα κινηθούμε νομικά. Θα κηρύξουμε πόλεμο στον Δήμο Βόλου και ενάντια στον νόμο, που πετά εκτός λαϊκών ανθρώπους του μεροκάματου για χρέη», σημείωσε ο κ. Αϊβαζόγλου προσθέτοντας ότι ήδη ο Σύλλογος είναι σε επαφή με δύο έγκριτους νομικούς, αλλά και την Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η διατήρηση των αδειών θα είναι το ένα μέτωπο «πολέμου» που ανοίγει για τους πωλητές λαϊκών αγορών. Το δεύτερο αφορά στη νέα κανονιστική και στους δρόμους που προβλέπει στήσιμο πάγκων για τα ρούχα.

«Διαφωνούμε στο 90%. Πρόκειται για επιλογές απομονωτισμού με στόχο να χάσουμε τον κόσμο, να μειωθούν οι τζίροι, να μεγαλώσουν τα χρέη μας και να μας αφαιρεθούν οι άδειες. Μας πετούν τεχνητά εκτός δουλειάς. Θέλουν να μας εξοντώσουν. Αυτή τη στιγμή διαπράττεται επαγγελματική γενοκτονία», καταγγέλλει ο κ. Αϊβαζόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κανονιστική σε επίπεδο λαϊκών βιομηχανικών ειδών προβλέπει κατάργηση της λαϊκής ένδυσης και υπόδησης της Δευτέρας στη Ν. Ιωνία. Λαϊκή ρούχων θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα στην οδό Αριστοτέλη στην Αγριά, κάθε Τρίτη στη Ν. Αγχίαλο, κάθε Τετάρτη θα εναλλάσσεται ανά τρίμηνο μεταξύ των οδών Περραιβού και Στρατηγού Μακρυγιάννη, κάθε Πέμπτη και κάθε Σάββατο πάγκοι θα στήνονται στο πάρκο της Βαμβακουργίας στην οδό Μυτιλήνης και κάθε Παρασκευή η λαϊκή θα φιλοξενείται στην οδό Λαχανά.

Μετακομίζει η λαϊκή των Αγ. Αναργύρων

Από σήμερα, Σάββατο, τίθεται σε ισχύ η μοναδική αλλαγή που προβλέπεται σε επίπεδο λαϊκών αγορών οπωροκηπευτικών στον Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο της νέας κανονιστικής που το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου «από σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και για τον μήνα Οκτώβριο η λαϊκή αγορά του Σαββάτου οπωρολαχανικών θα λειτουργεί στην οδό Αγίων Αναργύρων, στο τμήμα της από Αλαμάνας έως Σινιώρη».

Ηδη στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν ολοκληρωθεί οι αριθμήσεις των θέσεων για τους πάγκους των παραγωγών και πωλητών οπωροκηπευτικών και από σήμερα και κάθε Σάββατο η λαϊκή αλλάζει… γειτονιά μετά από μία και πλέον δεκαετία.

Σημειώνεται ότι έως και το περασμένο Σάββατο η λαϊκή λειτουργούσε στην οδό Νικηταρά, μετά όμως από διαμαρτυρίες επαγγελματιών αποφασίστηκε η αλλαγή του δρόμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών, Απόστολο Τσακανίκα, ο νέος δρόμος λειτουργίας της λαϊκής είναι παράλληλος της Νικηταρά, τρία μέτρα στενότερος, αλλά μεγαλύτερος σε σχέση με τη Μαγνήτων και τη Λόρδου Βύρωνος, όπου επίσης στήνονται πάγκοι οπωροκηπευτικών. «Πιστεύουμε ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα στην προσέλευση των πολιτών κι ότι θα δουλέψουμε χωρίς απώλειες», σημείωσε ο κ. Τσακανίκας.

Υπενθυμίζεται ότι στις λαϊκές αγορές οπωρολαχανικών η μόνη αλλαγή που προβλέπει η νέα κανονιστική αφορά στη σαββατιάτικη λειτουργία στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Θα μεταφερθεί από την οδό Νικηταρά και θα λειτουργεί ανά δίμηνο στις οδούς Αγίων Αναργύρων και Υψηλάντου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου