ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της ημιβύθισης του ταχύπλοου σκάφους στο Λιμάνι

αγνωστα-παραμένουν-τα-αίτια-της-ημιβύ-850091

Μεγάλη κινητοποίηση για την ανέλκυσή του στο λιμάνι

Χθες στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν η ανέλκυση και η απομάκρυνση του ημιβυθισμένου σκάφους αναψυχής από την παραλία του Βόλου.

Το ταχύπλοο σκάφος, μήκους 12 μέτρων, άρχισε να βυθίζεται στη θαλάσσια περιοχή στο λιμάνι του Βόλου στο σημείο όπου «δένει» η Αργώ, επειδή έμπαζε από κάπου νερά, προχθές το απόγευμα.

Λιμενικοί που έκαναν περιπολία και το αντιλήφθηκαν κάλεσαν άμεσα τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να περισώσει το σκάφος του.

Η ανέλκυση βρισκόταν σε εξέλιξη έως τις 12:00 προχθές τα μεσάνυχτα. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε δύτη, ο οποίος τοποθέτησε μπαλόνια, στη συνέχεια εγκατέστησε φράγματα για να αποτρέψει τυχόν πρόκληση ρύπανσης και στη συνέχεια επιστράτευσε ρυμουλκό για την μεταφορά του σκάφους στην αποβάθρα.

Η απομάκρυνση συνεχίστηκε χθες το πρωί. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έλαβε μέτρα τροχαίας και το ταχύπλοο απομακρύνθηκε και από το λιμάνι και μεταφέρθηκε με γερανό σε ναυπηγείο.

Οι λιμενικοί επέβλεπαν τις διαδικασίες ρυμούλκησης και απομάκρυνσης. Η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά ανέφερε ότι δεν προκλήθηκε ρύπανση. Η ίδια τόνισε ότι τα αίτια ημιβύθισης του σκάφους δεν είναι γνωστά και ερευνώνται.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου