ΤΟΠΙΚΑ

Σαλούφες στον Παγασητικό Κόλπο

σαλούφες-στον-παγασητικό-κόλπο-751145

Εποχικό φαινόμενο, που οφείλεται στην αύξηση θερμοκρασίας της θάλασσας

Μαγευτικές φωτογραφίες από τον βυθό του Παγασητικού Κόλπου τράβηξε και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η συνάδελφος δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου.

Οπως φαίνεται στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που φιλοξενεί ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, σαλούφες χρώματος πορτοκαλί με μοβ πλοκάμια έχουν… μετακομίσει στον Παγασητικό, ωστόσο όπως διευκρινίζεται στην ανάρτηση πρόκειται για ακίνδυνα ασπόνδυλα της θάλασσας, ασχέτως αν η παρουσία τους και μόνο προκαλεί ανησυχία στους λουόμενους.

Τις τελευταίες ημέρες λουόμενοι αναφέρουν ότι έχουν έρθει «αντιμέτωποι» με ολόκληρα κοπάδια από σαλούφες. Κάποιοι επικαλούνται μνήμες προηγούμενων ετών επισημαίνοντας ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαν δει τόσα πολλά κοπάδια.

Ακαδημαϊκές πηγές πάντως αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα εποχικό και απολύτως φυσικό φαινόμενο που δεν εμπνέει ανησυχία. Μιλούν για έκρηξη των πληθυσμών σε κλειστούς κόλπους κάθε καλοκαίρι από τέλη Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο και αποδίδουν το φαινόμενο στα ρεύματα και την αύξηση της θερμοκρασίας. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι πρόκειται για κάτι παροδικό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου