ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις για το κοινό καλό στο Τρίκερι

δράσεις-για-το-κοινό-καλό-στο-τρίκερι-752956

Κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Τρικερίου

Τη δημιουργική διάσταση του εθελοντισμού αναδεικνύουν τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τρικερίου, πραγματοποιώντας δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της γενικότερης εθελοντικής δράσης που αναπτύσσεται στην περιοχή του Τρικερίου, με επίκεντρο και στόχο το κοινό καλό.

Πρόεδρος του ΔΣ είναι η Μαρία Λάντζου, αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης Τσιργής, γραμματέας η Μαρία Κλιάρη, ταμίας η Φούλα Κουρή και μέλος η Μόρφω Τσάνη.

Με πνεύμα συνεργασίας και την συμμετοχή μελών της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου, τον περασμένο Μάιο αντικαταστάθηκε το παγκάκι του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας, ενώ το διάστημα που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του προαύλιου χώρου του ιερού ναού της Παναγίας, ενώ βάφτηκαν και συντηρήθηκαν τα φθαρμένα παγκάκια. Παράλληλα άλλαξε όψη το γήπεδο του μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου.

Εχοντας το βλέμμα στραμμένο στον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου, με χρήματα που προέρχονται από τα έσοδα του Συλλόγου, συντηρήθηκε η Αγία Θέκλα, το Νοέμβριο του 2018, κατασκευάστηκε το τοιχίο, η περίφραξη και τοποθετήθηκε καινούργιο παγκάκι.

Εργο του ίδιου Συλλόγου είναι ο καθαρισμός και η φύτευση λουλουδιών στον περιφραγμένο χώρο του ηρώου, ο καθαρισμός του προαύλιου χώρου του Αγίου Αθανασίου και η αναστήλωση του κατεστραμμένου τοιχίου, ο εξωραϊσμός στα παγκάκια της Αγίας Κυριακής, ο καθαρισμός και η διάνοιξη εισόδου στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, και άλλα.

Σε κάθε γωνιά της περιοχής του Τρικερίου, είναι ευδιάκριτη η σφραγίδα του Συλλόγου, που συνέβαλε αποφασιστικά στην διάνοιξη του παλιού μονοπατιού που συνδέει Τρίκερι – Κόττες σε συνεργασία με τους «Φίλους των καλντεριμιών». Πλούσιος ο απολογισμός δράσης του Συλλόγου, που επισκεύασε την αίθουσά του, θέτοντας ως στόχο την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και έπεται συνέχεια.

Παράλληλα με τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τα χορευτικά τμήματα και την μεταλαμπάδευση της τοπικής παράδοσης στις επόμενες γενιές, ο δραστήριος Σύλλογος θέτει διαρκώς καινούργιους στόχους και τους πραγματοποιεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου