ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο 44χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύζυγό του στη Ν. Αγχίαλο

ελεύθερος-ο-44χρονος-που-επιτέθηκε-με-μα-754190

Αμεση κινητοποίηση από δυνάμεις του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού για τη σύλληψη του δράστη

Συναγερμός προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Ο οικογενειακός καβγάς ενός ζευγαριού στη Νέα Αγχίαλο φαίνεται ότι ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ο σύζυγος, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 44 ετών τράβηξε μαχαίρι πάνω στον καβγά και απείλησε τη σύζυγό του.

Ο 44χρονος δε σεβάστηκε τίποτα. Ούτε το χρόνο που μοιράστηκαν μαζί ούτε τη σύζυγό του και έσπειρε στην ψυχή της απερίγραπτο φόβο και τρόμο. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού κινητοποιήθηκαν άμεσα. Εσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη. Βρήκαν το μαχαίρι στην κατοχή του και το κατέσχεσαν.

Ο 44χρονος είχε επάνω του ένα μαχαίρι με μήκος λάμας δώδεκα εκατοστών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν ακολούθως στη σύλληψή του. Σχημάτισαν εναντίον του δικογραφία, για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων αλλά και για ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα για εξύβριση και απειλή.

Ο κατηγορούμενος κρατήθηκε το βράδυ και τελικά χθες αφέθηκε ελεύθερος, με προφορική εντολή εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Επισημαίνεται ότι στον Βόλο και τη Μαγνησία κάθε χρόνο οδηγούνται στη Δικαιοσύνη περί τις 35 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός διαπράττεται στον Βόλο και στη συνέχεια στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Η ενδοοικογενειακή βία συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τιμωρείται σύμφωνα με τον Ν. 3500/2006. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου, το μέλος της οικογένειας το οποίο προξενεί σε άλλο μέλος αυτής σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του ή με συνεχή συμπεριφορά προξενεί εντελώς ελαφρά κάκωση ή βλάβη της υγείας του τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός έτους, ενώ το άρθρο 2 αναφέρει ότι αν η πράξη της είναι δυνατόν να προκαλέσει στο θύμα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται φυλάκιση, τουλάχιστον, δύο ετών.

Αν επακολουθήσει βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση του θύματος, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν ο υπαίτιος επεδίωκε ή γνώριζε και αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της πράξης του, τιμωρείται με κάθειρξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου