ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά στην υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος

αναφορά-στην-υπουργό-παιδείας-κατέθε-774048

Ζητεί να εξεταστεί αίτημα των καθηγητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού για συνέχιση της εκπαίδευσης των μαθητών τους

Αναφορά στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με βάση έγγραφη επιστολή των καθηγητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού, στην οποία επισημαίνονται ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της ειδικής αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα παιδιά που φοιτούν στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ), αφού ολοκληρώσουν τα έξι χρόνια φοίτησης, δεν δύνανται να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, όπως συμβαίνει με τα παιδιά που φοιτούν στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι ο εγκλεισμός των παιδιών αλλά και των γονέων στο σπίτι, καθώς δεν είναι δυνατή πλέον η φοίτησή τους σε κάποια εκπαιδευτική δομή, ενώ και οι γονείς αδυνατούν να εργαστούν, διότι τα παιδιά αυτά χρήζουν συνεχούς φύλαξης και φροντίδας. Κατά συνέπεια, παύει να υφίσταται το πλαίσιο ασφαλούς κοινωνικοποίησης των παιδιών αυτών, που τους προσέφερε η φοίτησή τους στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ..

«Κρίνεται απαραίτητη, λοιπόν, η δια βίου φοίτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία της ειδικής αγωγής, διότι μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης τα παιδιά αποκομίζουν νέες δεξιότητες απαραίτητες για την καθημερινή τους διαβίωση, ενώ συγχρόνως καταπολεμούνται φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και στιγματισμού. Ως εκ τούτου, σας παρακαλώ να εξετάσετε το αίτημα των καθηγητών των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.)», καταλήγει η αναφορά του Χρήστου Μπουκώρου στην υπουργό Παιδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου