ΤΟΠΙΚΑ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση ~ Άκαρπες οι έρευνες για τον Απόστολο Στριμπάκο

πέπλο-μυστηρίου-καλύπτει-την-εξαφάνι-775084

Κανένα σημείο ζωής για τον 40χρονο Βολιώτη χθες για έκτη μέρα – Χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια λέει η οικογένειά του – Τι περιγράφει ο πατέρας του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση του 40χρονου Βολιώτη Απόστολου Στριμπάκου, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του στη συνοικία Χρυσοχοΐδη την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο 40χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όμως αυτοεξυπηρετείται κανονικά. Καθημερινά έβγαινε βόλτα στην πόλη και μάλιστα πολλές φορές την ημέρα. Οι οικείοι του φοβούνται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο αγνοούμενος δεν είχε δώσει ποτέ στο παρελθόν αφορμή για να ανησυχήσει η οικογένειά του.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο πατέρας του Γεώργιος δεν έχει λόγια να εκφράσει την αγωνία του, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

Η μητέρα του δεν αντέχει να μιλήσει στο τηλέφωνο, κλαίει. Ο θείος του είναι σοκαρισμένος. Ολη η οικογένεια είναι αναστατωμένη. Πραγματικά ο 40χρονος δεν είχε προκαλέσει ποτέ πρόβλημα, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να πιστεύει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.

Πλέον συμπληρώνεται μία εβδομάδα αύριο από την εξαφάνιση, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ίχνος του. Την ίδια στιγμή οι έρευνες των αστυνομικών αρχών και των εθελοντών της πόλης βρίσκονται στο σκοτάδι, παρά τις επίμονες προσπάθειες.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης. Το ίδιο και το δίκτυο εθελοντών της πόλης και συγκεκριμένα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Ερευνες έχουν γίνει παντού σε κάθε πιθανό σημείο στην πόλη. Επιπλέον, την περασμένη Πέμπτη έγιναν έρευνες διά θαλάσσης.

Οι εθελοντές ερεύνησαν με δύο σκάφη όλο το θαλάσσιο μέτωπο από το Σουτραλί μέχρι τα Πευκάκια, καθώς πριν από έναν μήνα ο 40χρονος είχε πάει για μπάνιο στον Αναυρο, ενώ δεν ξέρει κολύμπι. Δεν εντοπίστηκε πουθενά ο Αποστόλης, λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Πλέον επικρατεί διάχυτος προβληματισμός για το τι μπορεί να συνέβη και δεν αποκλείεται κανένα σενάριο ακόμη και το πιο περίεργο, αυτό της απαγωγής. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο 40χρονος λαμβάνει ειδικό βοήθημα. Ετσι ίσως κάποιος να θέλει να τον εκμεταλλευτεί. Από την άλλη υπό εξέταση είναι μήπως βρίσκεται εγκλωβισμένος σε κάποιο ακατοίκητο κτίριο χωρίς φαγητό και φάρμακα

Απελπισμένος ο πατέρας του

Ο κ. Στριμπάκος επισημαίνει ότι ο Απόστολος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του ώστε να υπέστη παθολογικό επεισόδιο. Υπογραμμίζει ότι ο 40χρονος έβγαινε συχνά έξω από το σπίτι και κινούταν άνετα στην πόλη. Κατά κύριο λόγο πήγαινε βόλτα σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι με καφέ στο χέρι. Κινούταν όμως το ίδιο χαλαρά και στο κέντρο, παντού στην πόλη.

Ο 40χρονος αγαπά το σπίτι του και θέλει να μένει με την οικογένειά του. Αυτός ήταν και ο λόγος που όπως λέει ο κ. Γεώργιος μέχρι σήμερα δεν άλλαξαν σπίτι ποτέ. «Δεν μπορώ να διανοηθώ τι μπορεί να συνέβη», λέει απελπισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και παρακαλεί οποιονδήποτε τον είδε ή γνωρίζει κάτι να ενημερώσει την Αστυνομία.

Συνήθως, ο 40χρονος έκανε βόλτα πηγαίνοντας σε πάρκα. Καθόταν σε παγκάκια πλατειών και είχε έναν καφέ στο χέρι. Επίσης επισκεπτόταν συχνά την Αγία Αικατερίνη και άλλες εκκλησίες καθώς έχει έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα. Οταν έφυγε από το σπίτι δεν είχε επάνω του ούτε τηλέφωνο, ούτε χρήματα. «Φοβάμαι πολύ», τονίζει ο πατέρας του και κλαίει με λυγμούς.

Σοκαρισμένος και ο θείος του

«Τον συναντούσα συχνά στον δρόμο και μιλάγαμε», λέει από την πλευρά του ο θείος του 40χρονου, Ευστράτιος.

«Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο να απουσιάσει από το σπίτι τόσο πολύ, ολόκληρες μέρες, κοντά εβδομάδα. Για μερικές ώρες έφευγε και επέστρεψε στη συνέχεια. Πρώτη φορά συνέβη αυτό στα 40 χρόνια που τον ξέρω», τονίζει.

Οταν έφυγε για τελευταία φορά ο Απόστολος οι γονείς του ήταν σπίτι, δεν απουσίαζαν. Δεν ανέφερε κάτι που να προκαλεί προβληματισμό. Του άρεσε να πηγαίνει βόλτες για να παίρνει αέρα. Κανένας δεν αντελήφθη κάτι το ύποπτο.

«Ο Θεός να βοηθήσει να βρεθεί γρήγορα μήπως κάπου είναι εγκλωβισμένος και χρειάζεται βοήθεια. Δεν έχει επάνω του ούτε φάρμακα, ούτε φαγητό, ούτε νερό», προσθέτει ο θείος του αναστατωμένος.

Προβληματισμός

Προβληματισμένοι είναι και οι εθελοντές που συμμετέχουν στις έρευνες, οι οποίοι ψάχνουν προς σκόρπιες κατευθύνσεις. Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος είπε ότι «συνεχίζουμε τις έρευνες σε κάθε πιθανό σημείο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο 40χρονος ενώ και οι αναφορές που έγιναν από πολίτες τις προηγούμενες μέρες ότι τον είδαν αποδείχτηκε ότι τελικά δεν αφορούσαν σε εκείνον».

Οι εθελοντές συνεχίζουν τις έρευνες όμως χρειάζονται τη βοήθεια του κόσμου. Αν οποιοσδήποτε αντιληφθεί το παραμικρό παρακαλείται να ειδοποιήσει.

Σε κίνδυνο ο Απόστολος

Ο Απόστολος Στριμπάκος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται σε κίνδυνο. Οταν εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο μπλε σορτς, σκούρα μπλε κοντομάνικη μπλούζα και θαλασσί παπούτσια. Εχει ύψος 1,75μ., 65 κ. βάρος, μαύρα μαλλιά και καφέ μάτια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε missing alert. Παρακαλεί οποιονδήποτε πολίτη δει τον αγνοούμενο να διατηρήσει οπτική επαφή μαζί του και να καλέσει άμεσα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000.

«Ο Απόστολος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επικοινωνία και ενδέχεται να μην ανταποκριθεί λεκτικά σε περίπτωση που κάποιος τον πλησιάσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου