ΤΟΠΙΚΑ

Στους απόφοιτους του «Αγιου Ιωσήφ» με αγάπη…

στους-απόφοιτους-του-αγιου-ιωσήφ-με-775193

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων έλαβε τέλος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων. Ένας κοπιώδης κύκλος κλείνει και ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο της ζωής των παιδιών μας. Η είσοδός τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι το πρώτο βήμα μιας μεγάλης πορείας σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε σχέση με την προσωπική ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού πλέον πολίτη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς που είδατε να ανταμείβονται οι κόποι σας και καταφέρατε να περάσετε το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών, αποτέλεσμα μιας μακράς και κοπιώδους προσπάθειας.

Συγχαρητήρια στους απόφοιτους του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου καθώς στους γονείς και τους δασκάλους σας που χαίρονται για την επιτυχία σας και συνέδραμαν καθοριστικά σ΄ αυτήν, καθώς με επιμονή και αγάπη στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές σας, συμβάλλοντας στην επιτυχία των στόχων σας.

Αγαπητά μας παιδιά, η επιτυχία αποτέλεσμα προσπάθειας ετών, αποτελεί την ηθική επιβεβαίωση του αγώνα σας. Η εξαετής πορεία σας στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» εφοδίασε τη φαρέτρα σας με γνώσεις, εμπειρίες, αξίες και όνειρα.

Η αγάπη και η φροντίδα των εκπαιδευτικών καλλιέργησαν το έδαφος για τον σπόρο της μάθησης καθώς με μεθοδικότητα και ορθή διδασκαλία μετέδωσανόλα όσα θεωρούσαν απαραίτητα για το μαγικό ταξίδι σας στον κόσμο, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού.

Οι σπουδές σας δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας.

Για εσάς που δεν καταφέρατε όσα θέλατε, τίποτα δε χάθηκε. Πάντα υπάρχει η δεύτερη προσπάθεια με νέους στόχους. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με αισιοδοξία διαβεβαιώνοντάς σας πως η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ.

Καλές και γόνιμες σπουδές και καλή αρχή στον αγώνα της ενήλικης ζωής σας, τώρα που πατήσατε στο πρώτο σκαλί. Να έχετε πάντα στο νου σας τους στίχους του ποιητή Κ. Π. Καβάφη:

«…Κι ἂν εἶσαι στὸ σκαλὶ τὸ πρῶτο, πρέπει

νᾶσαι ὑπερήφανος κ’ εὐτυχισμένος.

Ἐδῶ ποῦ ἔφθασες, λίγο δὲν εἶναι ·

τόσο ποῦ ἔκαμες, μεγάλη δόξα.

Καλή συνέχεια σε όλους με τις θερμότερες ευχές μας για καλές σπουδές. Το μέλλον σας ανήκει! Η αγκαλιά του «Αγίου Ιωσήφ» παραμένει για πάντα ανοιχτή για εσάς!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου