ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τον ήρωα αρχιφύλακα Γιώργο Καραπαναγιώτη

τίμησαν-τον-ήρωα-αρχιφύλακα-γιώργο-κα-775844

Εθελοντική αιμοδοσία χθες στην Αστυνομία στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχιφύλακα Γιώργου Καραπαναγιώτη – Συγκλονιστική ανακοίνωση από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, αξιωματικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι από όλα τα τμήματα δεν ξέχασαν ούτε φέτος τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους αρχιφύλακα Γιώργο Καραπαναγιώτη, που πριν από πέντε χρόνια, στις 9 Ιουλίου του 2015, έπεφτε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας, σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οχήματος, στο οποίο επέβαιναν ληστές. Στη μνήμη του χθες το πρωί η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με την αρωγή της Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας και της τοπικής διοίκησης νομού Μαγνησίας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών (IPA), πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στην οποία συμμετείχαν αρκετά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Ο αδικοχαμένος αρχιφύλακας Γιώργος Καραπαναγιώτης

Συγκλονίζει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Είναι αδιάφορο αν θα πεθάνει κάποιος στην αγχόνη ή θα σκοτωθεί στη μάχη, αρκεί να δώσει τη ζωή του για να σώσει τους συνανθρώπους του». Αυτό το συγκλονιστικό μήνυμα εξέπεμψε μέσω ανακοίνωσή της χθες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Καραπαναγιώτη, με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον θάνατό του.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπογραμμίζονται τα εξής: «Πέντε χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μέρα που έφυγε από κοντά μας, θυσιάζοντας τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής ο ήρωας της Αστυνομικής μας Διεύθυνσης Καραπαναγιώτης Γιώργος, προκειμένου να συνδράμει ταχύτατα τους συναδέλφους μας στη προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν όχημα, στο οποίο επέβαιναν ληστές, που με την εγκληματική τους δραστηριότητα σκορπούσαν τον φόβο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού Μαγνησίας.

Σε μια εποχή που το «εγώ» κυριαρχεί του «εμείς» και τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος και του ατομικού συμφέροντος οι θυσίες των ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας, σαν και αυτή του Γιώργου, αποτελούν μια μικρή αχτίδα φωτός, που σκοπίμως αποκρύπτεται για να υπερτερήσει το σκοτάδι.

Η μικρή όμως αυτή αχτίδα φωτός αποτελεί για εμάς που είχαμε την τύχη και την τιμή να γνωρίσουμε το πηγαίο χιούμορ, τον αυθορμητισμό και την καλοσύνη της ψυχής του Γιώργου, οδηγό και κινητήριο δύναμη προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές δυσκολίες του επαγγέλματός μας.

Μια ιστορία που διηγούμαστε στα παιδιά μας και η οποία αναδεικνύει το σπουδαίο λειτούργημα που επιτελούμε ως αστυνομικοί, έτοιμοι πάντα να θυσιάσουμε τη ζωή μας προκειμένου να προστατεύσουμε τα αγαθά της ζωής και της περιουσίας του πολίτη.

Μια ιστορία πραγματικού ηρωισμού, που δεν πρόκειται ποτέ να διδαχθεί ή να αναγνωσθεί σκοπίμως σε κανένα σχολείο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, μιας και ο κοινωνικός ρατσισμός της σύγχρονης υποκριτικής κοινωνίας δεν έχει απλά χώρο για αληθινούς ήρωες – πρότυπα σαν τον δικό μας μιας και αναλώνεται στη προβολή ψευτοηρώων κατασκευασμένων στα πρότυπα κάποιων λίγων που για τη δική τους ανέλιξη απομονώνουν και απαξιώνουν τις θυσίες των ηρώων μας. Ομως αυτή η απαξίωση από τους λίγους είναι που αναδεικνύει και το μεγαλείο του ηρωικού τους τέλους.

Βλέποντας λοιπόν τα παιδιά του Γιώργου μας να μεγαλώνουν γαλουχημένα με τα πρότυπα και τα ιδανικά που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους και την επίσης ηρωίδα αστυνομικό μητέρα τους, διακρίνουμε καθημερινά στο χαμόγελό τους τον δικό μας ήρωα, που θα ζει για πάντα, γιατί πολύ απλά οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ, αλλά ζουν για να μας εμπνέουν και να μας οδηγούν», καταλήγει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου