ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη των πρώτων η Πηνελόπη –Νικολέτα Κούνε

πρώτη-των-πρώτων-η-πηνελόπη-νικολέτα-776459

Κατέβαλε σοβαρή προσπάθεια ενόψει των πανελλαδικών και πέτυχε όχι μόνο να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, που χρειαζόταν για τις πανεπιστημιακές σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης που την ενδιαφέρουν, αλλά και να σκαρφαλώσει στην κορυφή της επιτυχίας.

Η Πηνελόπη Νικολέτα Κούνε, απόφοιτος του ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, έχει κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις στις πανελλαδικές. Συγκέντρωσε συνολικά 19.200 μόρια, τον υψηλότερο αριθμό μορίων όχι μόνο στο σχολείο της, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.

Η ίδια εξεπλάγη από το αποτέλεσμα. Οπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

«Η αλήθεια είναι ότι ήμουν αγχωμένη αρκετά σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά τελικά προσπάθησα και πιστεύω ότι τα κατάφερα», αναφέρει.

Το μυστικό της Πηνελόπης ήταν ένα. «Προσπαθούσα να εμπεδώσω αυτά που διάβαζα και να τα θυμάμαι όσο το δυνατόν καλύτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Διάβασε συστηματικά, με συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο, επιμονή.

Αρχισε φροντιστήρια από τη β’ Λυκείου και στη γ’ Λυκείου αναγκάστηκε να διακόψει το πιάνο που είναι η αγαπημένη της δραστηριότητα, προκειμένου να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για το διάβασμα.

Σήμερα είδε τους κόπους των προσπαθειών της να αποδίδουν καρπούς και μάλιστα και με το παραπάνω. «Πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να γράψω πολύ παραπάνω από αυτό που είχα στον νου μου κατ’ αρχάς.

Τελικά, δεν χρειάζεται άγχος. Εγώ είχα πάρα πολύ και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και κατά ολόκληρη τη χρονιά. Τελικά δεν χρειαζόταν τόσο πολύ», λέει.

Οσο για το αποτέλεσμα της βαθμολογίας, σημειώνει ότι «αυτό ήταν το πρώτο σκαλοπάτι, ώστε να έχουμε πολλές επιλογές. Τώρα απομένει να επιλέξουμε την αντίστοιχη σχολή και να την ακολουθήσουμε» προσθέτει.

Πράγματι, το αποτέλεσμα της βαθμολογίας τής δίνει τη δυνατότητα αρκετών επιλογών, αν και εκείνη ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για την Ειδική Αγωγή και τη Δημοτική Εκπαίδευση.

«Αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να τα καταφέρει και στη συνέχεια καταβάλλει την αντίστοιχη προσπάθεια, όλα θα πάνε καλά», λέει τέλος μοιραζόμενη την εμπειρία της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου