ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση περιοριστικών μέτρων στους ναούς

παράταση-περιοριστικών-μέτρων-στους-194

Μέχρι 100 άτομα στους εσωτερικούς χώρους ανάλογα με τα τετραγωνικά, με τους υπεράριθμους να παραμένουν στο προαύλιο

Παρατείνεται μέχρι τις 21 Αυγούστου η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στους ναούς, με τις οριοθετημένες θέσεις και τα αντισηπτικά να παραμένουν στο επίκεντρο. Το όριο εισόδου πιστών είναι ένα άτομο ανά 5 τετραγωνικά μέτρα, με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών και τους υπεράριθμους σε λειτουργίες, γάμους, βαπτίσεις και λοιπά Μυστήρια να παραμένουν αναγκαστικά στο προαύλιο των ναών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι ενοριακοί ναοί της Μητρόπολης Δημητριάδος ενημερώθηκαν χθες για τη νέα κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, με την παραίνεση της τήρησης όλων των προληπτικών μέτρων υγιεινής που έχουν θεσπιστεί από τον ΕΟΔΥ και από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνιος Οικονόμου υπογράμμισε κατ’ αρχάς ότι «μέχρι τώρα τα μέτρα τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Οι ναοί μας έχουν προσαρμοστεί, σέβονται τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας και ο λαός μας έχει προσαρμοστεί, διότι του δίνουμε τη δυνατότητα μέσω πολλαπλών λειτουργικών επιλογών, να μην συνωστίζεται και να ικανοποιεί τις λειτουργικές του ανάγκες χωρίς κίνδυνο και χωρίς κανένα φόβο».

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «προτεραιότητά μας είναι η τέλεση της θείας λειτουργίας με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και νομίζω ότι αυτό μέχρι τώρα το έχουμε πετύχει 100%». Απολύτως σεβαστά έγιναν ευθύς εξαρχής τα περιοριστικά μέτρα στους ναούς, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να ενισχυθεί η προσπάθεια των επιστημόνων για αποτροπή της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι εφόσον γίνονται σεβαστά τα μέτρα από τον κόσμο και τους ιερείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι πολλαπλές ακολουθίες βοηθούν και εξυπηρετούν πάρα πολύ. Στον μητροπολιτικό ναό τελούνται δύο λειτουργίες την Κυριακή και οι καθημερινές λειτουργίες στη διάρκεια της εβδομάδας» υπογράμμισε ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν εκδηλώνεται δυσφορία από την πλευρά των πιστών, διότι έχουν προσαρμοστεί και έχουν πλέον υιοθετήσει όλοι την παραμονή των υπεράριθμων εκτός του ναού.

Στο μεταξύ, παραμένουν οριοθετημένες οι θέσεις, τα αντισηπτικά χεριών και το οινόπνευμα στους χώρους εισόδου και ανοιχτές οι πόρτες για τον φυσικό εξαερισμό του ναού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου