ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Βόλο ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

συγκέντρωση-του-κκε-στον-βόλο-ενάντια-10394

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, συγκέντρωση των οργανώσεων της πόλης του Βόλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Όπως είχε αναφερθεί και στο κάλεσμα, «ήταν μια πρώτη απάντηση στα πλαίσια του καλέσματος του ΚΚΕ ώστε τα σωματεία, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να το ακυρώσουν με την πιο μαζική καταδίκη του».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βασίλης Μεταξάς, γραμματέας της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τις επόμενες μέρες που συζητιέται στη βουλή το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, από κάθε εργοστάσιο, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά και κάθε χωριό, να ακουστεί δυνατά η απαίτηση:

Θα φάει τα μούτρα της, όπως και όλες οι προηγούμενες που πήγαν να εφαρμόσουν αντίστοιχα μέτρα. Γιατί κι αν επιμείνει, ένα πράγμα να ξέρει: Πως και οι εργάτες, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων θα πάρουν τα μέτρα τους, θα ακυρώσουν στην πράξη τα νέα αντιδραστικά σχέδια. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν με την οργανωμένη απειθαρχία τους. Δεν θα βάλει κανένας «στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος. Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι τον οργανωμένο και αποφασισμένο εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, νέο, θα τον κρατήσουν μακριά από το δρόμο της πάλης νόμοι και τερτίπια. Όταν ο λαός είναι αποφασισμένος, προσανατολισμένος και οργανωμένος δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει ούτε ο πιο ισχυρός στρατός. Αυτό είναι ένα μεγάλο δίδαγμα της ιστορίας του κινήματος και στη χώρα μας.

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δεν παίρνει καμία γιατρειά, όσο και αν διάφοροι πληρωμένοι κονδυλοφόροι έχουν αρχίσει τις «εκπτώσεις» για να χρυσώσουν το χάπι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου