ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτήθηκε και τους άφησε σύξυλους – Χωρίς γιατρό Κεραμίδι και Βένετο

παραιτήθηκε-και-τους-άφησε-σύξυλους-51611

Να επαναπροκηρυχθεί η θέση του αγροτικού γιατρού άμεσα ζητούν οι κάτοικοι

Χωρίς αγροτικό γιατρό Κεραμίδι και Βένετο. Ο γιατρός, που κατοχύρωσε τη θέση που είχε προκηρυχθεί, παραιτήθηκε, αφήνοντας το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμιδίου και τον οικισμό του Βενέτου χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Επιλαχών γιατρός δεν υπάρχει για να καλύψει τη θέση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να είναι επί ποδός ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο λόγω της επισκεψιμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η προσωρινή λύση της μετακίνησης γιατρού από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου μία φορά την εβδομάδα, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε, όπως είναι φυσικό δεν ικανοποιεί τους κατοίκους. Τις επόμενες μέρες μάλιστα σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου αναμένεται να κάνουν παρέμβαση στην 5η ΥΠΕ προκειμένου να ζητήσουν να επαναπροκηρυχθεί η θέση άμεσα, καθώς εκτός όλων των άλλων θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κορονοϊός δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία.

«Πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επαναπροκήρυξη της θέσης του αγροτικού γιατρού από το υπ. υγείας. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να περάσει το καλοκαίρι για να έχουμε ξανά αγροτικό γιατρό σε μία περιοχή που οι μόνιμοι κάτοικοι ξεπερνούν τους 200, ενώ τους θερινούς μήνες φτάνουν μέχρι και τους 1.000», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην αντιδήμαρχος, υπεύθυνος σήμερα της Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου Δημ. Παλληκάρης.

«Το χωριό μας είναι απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο. Για να φθάσει κάποιος στο Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο χρειάζεται 45 έως 60 λεπτά το συντομότερο. Χρόνος πολύτιμος για κάποιον που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε γιατρό όλο το 24ωρο. Δεν ασθενεί ή παθαίνει ατύχημα κάποιος συγκεκριμένη ώρα και ημέρα», συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος άμεσα δίνοντας λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου