ΤΟΠΙΚΑ

Εσπαγαν με μανία καρτοτηλέφωνα και τζάμια στις Φυλακές Βόλου

εσπαγαν-με-μανία-καρτοτηλέφωνα-και-τζ-51883

Προκάλεσαν σκηνικό έντασης με στόχο να μεταχθούν σε άλλη φυλακή – Πειθαρχικές ποινές στους υπαίτιους των επεισοδίων – Εισαγγελική έρευνα

Αναστάτωση προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου. Τρεις Πακιστανοί έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με σιδερένια αντικείμενα. Κατάστρεψαν καρτοτηλέφωνα, προκάλεσαν φθορές σε τζάμια.

Η καταστροφική τους μανία σταμάτησε μετά από επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κλήθηκαν να επιβάλουν την τάξη με ενισχύσεις.

Οι τρεις κρατούμενοι πέρασαν την περασμένη Πέμπτη από πειθαρχικό συμβούλιο και απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Ηθελαν να μεταχθούν σε άλλη φυλακή και προκάλεσαν εικόνες χάους και καταστροφής.

Πέραν των πειθαρχικών βαθμών, στους δύο επιβλήθηκε επιπρόσθετα στέρηση ενός έτους από συμμετοχή σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και παροχής εργασίας.

Οι κρατούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις τους και σε ποινικό επίπεδο. Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ερευνήσει εάν σημειώθηκαν διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Τα επεισόδια στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου είχαν σταματήσει το τελευταίο διάστημα μετά από πειθαρχικές μεταγωγές και εδώ και καιρό τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

Παλαιότερα τα σκηνικά έντασης αφορούσαν κατά κύριο λόγο σε φυλετικές διαφορές μεταξύ των κρατουμένων και αιτήματά τους σχετικά με το φαγητό, την επικοινωνία, άλλα θέματα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου θα λάβει τώρα ανωμοτί καταθέσεις από τους τρεις Πακιστανούς και από κάθε αρμόδιο και η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Επισημαίνεται πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται επεισόδια με στόχο την μεταγωγή. Στα μέσα του περασμένου Μαρτίου κρατούμενος φυλακών του νομού έφθασε ακόμη και στο σημείο να καταγγείλει ψευδώς προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του με ενδεχόμενο βιασμό προκειμένου να επιτύχει να αλλάξει σωφρονιστικό κατάστημα. Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε ότι η μήνυση που είχε υποβάλει ήταν ψευδής καθώς ενεργούσε με δόλο και του επιβλήθηκε καταδίκη πληρωμής δικαστικών εξόδων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου