ΤΟΠΙΚΑ

Σε πρώτο πλάνο η επόμενη μέρα για τα Επείγοντα του Αχιλλοπούλειου

σε-πρώτο-πλάνο-η-επόμενη-μέρα-για-τα-επε-57202

Το πλαίσιο λειτουργίας σε πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID – 19 το φθινόπωρο απασχολεί τους γιατρούς του Τμήματος

To ζήτημα των κανόνων λειτουργίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου στη μετά τον κορονοϊό εποχή, με ανεξάρτητο προσωπικό αλλά και άρτιο εξοπλισμό, θέτουν σε προτεραιότητα οι γιατροί του Τμήματος, έχοντας καταγράψει κατά τη διάρκεια της έξαρσης της υγειονομικής κρίσης συγκεκριμένες ελλείψεις, αδυναμίες, αλλά και ζητήματα που επιδέχονται περαιτέρω βελτίωσης.

Στόχος τους να επιλυθούν άμεσα δυσλειτουργίες που έχουν παρατηρηθεί, ώστε το Τμήμα να μπορέσει να αναβαθμίσει τη λειτουργία του. Επιπροσθέτως θεωρούν πως θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι ενόψει ενός πιθανού δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί ενισχυτικά και η επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής του ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο Ηλίας Καραμέτος μαζί με άλλους 42 υπευθύνους ΤΕΠ διαφόρων νοσοκομείων στη Θεσσαλία αλλά και άλλες περιφέρειες με αποδέκτη το υπουργείο υγείας και ζητούν μεταξύ άλλων το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να απασχολείται αποκλειστικά στα επείγοντα, καθώς επίσης να διασυνδεθούν τα επείγοντα τόσο με το ΕΚΑΒ -ΚΕΠΥ, όσο και με τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρο Υγείας Βόλου (πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ) ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

«Οι ικανότητες, το φιλότιμο, η υποστήριξη, η συλλογική ευθύνη μάς βοήθησαν να περάσουμε την έξαρση της υγειονομικής κρίσης χωρίς πολύ μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, όπως όλοι μας αναγνωρίζουμε υπάρχουν ακόμα σημαντικές ανεπάρκειες. Η ανάπτυξη αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά. Η προσπάθεια πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην στελέχωση με επιπλέον προσωπικό», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Καραμέτος.

Εναυσμα για τη συγκεκριμένη αναφορά δίνει η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επαναπροκήρυξη των θέσεων που αφορούν στους γιατρούς που θα ενισχύσουν το ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο και όχι μόνο, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το μόνιμο ιατρικό προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου πάγωσε πέρυσι τέτοια εποχή, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

«Με γνώμονα την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, οφείλουμε να καταδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ανάπτυξη και στελέχωση των αυτοτελών ΤΕΠ και η πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να διορθώσει τις αστοχίες οι οποίες παρατηρούνται και έχουμε επισημάνει», συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν σαφείς νομοθετικές ρυθμίσεις για ζητήματα που αφορούν επίσης το καθηκοντολόγιο των γιατρών και των νοσηλευτών που απασχολούνται στο Τμήμα Επειγόντων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου