ΤΟΠΙΚΑ

«Εκρηξη» στη ζήτηση ποδηλάτων στον Βόλο

εκρηξη-στη-ζήτηση-ποδηλάτων-στον-βό-57275

Αυξημένη σε ποσοστό 20% είναι η ζήτηση ποδηλάτων στην περιοχή, ενώ «έκρηξη» στη ζήτηση καταγράφηκε στην αιχμή της πανδημίας, στη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης κίνησης. Σταθερή αξία αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, το ποδήλατο για τους Βολιώτες, που παραδοσιακά επιλέγουν την κίνηση σε δύο τροχούς για τις εξορμήσεις τους στην πόλη ή σε κοντινές περιοχές, χρησιμοποιώντας ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, ευεργετικό για τους φίλους της άσκησης και της ευεξίας.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Φώτης Στρούγγης, ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων, η ζήτηση είναι σταθερή και μετά από το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε στην αρχή της πανδημίας, στη συνέχεια παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις.

Αξιο καταγραφής είναι το γεγονός ότι η κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις είχε διάρκεια είκοσι περίπου ημερών και παρατηρήθηκε στο διάστημα της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η αυξημένη ζήτηση διατηρείται λόγω εποχής, με τον ίδιο επαγγελματία να υπογραμμίζει ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από όλες τις ηλικίες, αλλά και από οικογένειες που το χρησιμοποιούν ως μέσο αναψυχής. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ποδήλατα για παιδιά, πάντα παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, γιατί όταν μεγαλώνει ένα παιδί χρειάζεται το επόμενό του ποδήλατο. Παράλληλα υπάρχει ζήτηση και από μεγαλύτερες ηλικίες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο και για λόγους άσκησης. Ούτως ή άλλως υπάρχει αυτός ο κύκλος ποδηλάτων», είπε.

Στη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Στρούγγης επισκεύαζε ποδήλατα τα οποία παρέδιδε κατ’ οίκον στους πελάτες, το ίδιο και τις παραγγελίες, ενώ όπως υπογράμμισε η μετακίνηση σε δύο τροχούς παραμένει σταθερή αξία. «Το ζητούμενο είναι η άθληση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο να έχει το ποδήλατο για καθημερινή χρήση ο πολίτης, αλλά είναι εργαλείο. Είναι η βόλτα του, είναι ο ελεύθερός του χρόνος», ανέφερε.

Σε μια περίοδο που σημειώνουν ανοδική πορεία τα ηλεκτροκίνητα μέσα, το ποδήλατο παραμένει σταθερή αξία για μικρούς και μεγάλους, με τους Βολιώτες να στηρίζουν ένθερμα την κίνηση σε δύο τροχούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου