ΤΟΠΙΚΑ

Σε «καραντίνα» ο κορονοϊός στη Μαγνησία

σε-καραντίνα-ο-κορονοϊός-στη-μαγνησ-127116

Ανδρες ηλικίας 50 – 60 χρόνων η πλειονότητα των περιστατικών, που εξετάστηκαν μέχρι τώρα στο Αχιλλοπούλειο – Αποδίδει μέχρι στιγμής η συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού διασποράς του ιού

Οτι η έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων απέδωσε τα μέγιστα, ώστε η χώρα να έχει τα λιγότερα θύματα από τον κορονοϊό συγκριτικά με άλλες γειτονικές αντίστοιχες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, όπου ο ιός θερίζει, επιβεβαιώνεται και σε τοπικό επίπεδο.

Οι Βολιώτες επιδεικνύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό πιστή προσήλωση και τηρώντας τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στον περιορισμό διασποράς της νόσου, όπως επιβεβαιώνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου.

Σε σύνολο 128 περιστατικών από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι το Σάββατο 4 Απριλίου έχουν εντοπιστεί μόνο δύο θετικά κρούσματα, σε 22χρονο φοιτητή και 77χρονο Γερμανό, ποσοστό πολύ χαμηλό που προσεγγίζει μόλις το 1,5% στο σύνολο των δειγμάτων που εξετάστηκαν.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο σύνολο των περιστατικών η πλειονότητα είναι άνδρες ηλικίας 50 έως 60 χρόνων.

Η «ταυτότητα» των περιστατικών

Τον Μάρτιο καταγράφηκαν 121 κρούσματα συνολικά, ενώ από τις αρχές Απριλίου μέχρι το περασμένο Σάββατο εξετάστηκαν άλλοι 28 άνθρωποι ως ύποπτα για κορονοϊό κρούσματα και βρέθηκαν αρνητικοί. Η πλειονότητα των ατόμων που έδωσαν επίχρισμα είναι άνδρες.

Οσον αφορά στις ηλικίες των περιστατικών, στην κατηγορία 0 – 20 χρόνων καταγράφηκαν 17 δείγματα, στην ηλικιακή κατηγορία 21 – 40 χρόνων 22 δείγματα, στην κατηγορία 41 – 50 χρόνων 16 δείγματα, στις ηλικίες 51 – 60 χρόνων 13 δείγματα, 61 – 70 χρόνων 16 δείγματα και από 71 – 92 χρόνων 17 δείγματα.

Τον Απρίλιο αντίστοιχα, από την πρώτη μέρα μέχρι την περασμένη Παρασκευή στην κατηγορία 0 – 20 χρόνων καταγράφηκαν 2 δείγματα, στην ηλικιακή κατηγορία 21 – 40 χρόνων 4 δείγματα, στην κατηγορία 41 – 50 χρόνων 2 δείγματα, στις ηλικίες 51 – 60 χρόνων 8 δείγματα, 61 – 70 χρόνων 4 δείγματα και 71 – 92 χρόνων 8 δείγματα.

Αποδίδουν τα μέτρα τοπικά

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν. Επιπλέον παρατηρούν ότι σε τοπικό επίπεδο οι Βολιώτες επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών, αλλά και των τοπικών φορέων. «Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη. Ομως σχετικά με την πορεία της πανδημίας, τον Απρίλιο αναμένεται ότι θα έχουμε κάποια οριστική εικόνα», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός του Νοσοκομείου. «Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και θα βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτή την κρίση», κατέληξε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου