ΤΟΠΙΚΑ

Εως 15/4 η καταβολή μερίσματος στους δικηγόρους του Βόλου

εως-15-4-η-καταβολή-μερίσματος-στους-δικη-131481

Μέριμνα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και για τα αντικείμενα της τηλεκατάρτισης

Μέχρι τις 15 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικηγόρων το μέρισμα των 250 ευρώ, που χορηγεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, σε μία προσπάθεια να ενισχύει τα μέλη του εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχει συνάψει συνεργασία με τράπεζα για τη χορήγηση του μερίσματος, ενώ παράλληλα μέσω της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει εισηγηθεί τα χρηστικά αντικείμενα που μπορεί να έχει η τηλεκατάρτιση.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν δικηγόρο χωρίς οικονομική ενίσχυση εν μέσω τις δύσκολων ημερών που διανύουμε», είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Επισημαίνεται ότι τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά στο ισόγειο των δικαστηρίων ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, να διευθετούνται τυχόν θέματα που προκύπτουν.

Το μέρισμα που θα χορηγηθεί προέρχεται από τα αποθεματικά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που μάλιστα έχει αναλάβει να καλύψει και τα έξοδα προμήθειας.

Ηδη αρκετοί δικηγόροι έχουν δηλώσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και η διαδικασία συνεχίζεται.

Από κει και πέρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έχει επιφυλαχθεί και για περαιτέρω ενίσχυση των μελών του στην ενδεχόμενη περίπτωση που η κρίση του κορονοϊού διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οσον αφορά στη χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος 600 ευρώ μέσω προγράμματος τηλεκατάρτισης, ο κ. Στρατηγόπουλος είπε ότι υπήρξε και πάλι μέριμνα το αντικείμενο των σεμιναρίων να είναι ενδιαφέρον και χρηστικό, όπως για παράδειγμα ο ηλεκτρονικός τρόπος υποβολής των δικογράφων.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να εκδοθεί απόφαση από το υπουργείο Εργασίας που θα ρυθμίζει τα θέματα της τηλεκατάρτισης», είπε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου έχει αντιδράσει με ομόφωνη απόφασή του στην εξαίρεση των δικηγόρων από την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Με την ίδια θέση συντάχθηκε και η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που προχθές είχε τηλεδιάσκεψη.

Η ολομέλεια επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι «οι δικηγόροι είναι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί άμεσα και καίρια από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένου ότι έχει παύσει κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφού έχουν κλείσει τα δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία και άλλες υπηρεσίες που είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Παράλληλα, η ολομέλεια τόνισε τις θέσεις του δικηγορικού σώματος για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου