ΤΟΠΙΚΑ

Εραψαν μάσκες για το Νοσοκομείο του Βόλου

εραψαν-μάσκες-για-το-νοσοκομείο-του-βό-138113

Συγκινητική πρωτοβουλία της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Μαγνησίας για την κάλυψη αναγκών του Αχιλλοπούλειου

Μια ακόμη κοινωνική πρωτοβουλία υλοποίησαν παλιοί πρόσκοποι της Μαγνησίας, που ανέλαβαν να ράψουν 80 μάσκες προκειμένου να ενισχύσουν το Νοσοκομείο του Βόλου. Με πολύ μεράκι και συγκινητική προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης, ενισχύοντας την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παλιές οικιακές ραπτομηχανές «επιστρατεύτηκαν» την τελευταία εβδομάδα, με τον αρχηγό Στέφανο Ανδρινό και την υπαρχηγό Λευκοθέα Φωτίου, να υλοποιούν την μεγάλη πρωτοβουλία. Ηδη παραδόθηκαν οι 40 πρώτες μάσκες και σήμερα θα δοθούν και οι υπόλοιπες για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου σε μια καίρια στιγμή.

«Διαβάσαμε την ανακοίνωση που κοινοποίησε το Νοσοκομείο ότι ζητάνε ύφασμα για να ράψουν μάσκες και σκεφτήκαμε να τις ράψουμε οι ίδιοι, με τα μέσα που διαθέτουμε, για να μην επιβαρύνουμε το προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Φωτίου.

«Μένουμε σπίτι αλλά όταν υπάρξει πρόβλημα είμαστε και έτοιμοι σαν Πρόσκοποι να βοηθήσουμε. Ετσι όταν το Νοσοκομείο της πόλης μας έκανε έκκληση για ύφασμα να ράψουν μάσκες γιατί υπάρχει έλλειψη, αμέσως δραστηριοποιηθήκαμε» υπογραμμίζει η υπαρχηγός.

Η Γιούλα Αθανασιάδη μέλος της Ενωσης αλλά και μέλος των φίλων του Νοσοκομείου ήρθε σε επικοινωνία με το Νοσοκομείο Βόλου και χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά του προσκόπου Νίκου Καμινάρη, ο οποίος προσέφερε ένα τόπι ύφασμα, υλοποιήθηκε ο στόχος.

Οι παλιοί πρόσκοποι, με τη σειρά τους, ανέλαβαν να ράψουν μάσκες από καθαρό βαμβακερό ύφασμα διπλό με κορδέλες να μπορούν να αποστειρώνονται. «Παρ’ ότι είμαστε ερασιτέχνες, προσπαθήσαμε με τα μέσα που διαθέτουμε, να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας» είπε η κ. Φωτίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της.

Σταθερά παρόντες στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης οι παλαιοί πρόσκοποι, προσφέρουν με την ίδια πάντα προθυμία, όπου παραστεί ανάγκη, έχοντας ως μότο την φράση: «Μένω στο σπίτι αλλά πάντα είμαι έτοιμος και σε κάθε περίσταση να φανώ χρήσιμος όπου υπάρχει ανάγκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου