ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινό «παρών» στα Κύματα από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου

καθημερινό-παρών-στα-κύματα-από-την-138203

Συνεχίζονται απολυμάνσεις δρόμων και επεκτείνονται σε παγκάκια, πλατείες και πάρκα

Καθημερινό «παρών» στη στροφή στα Κύματα δίνουν στελέχη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού. «Είμαστε εδώ για να συντρέξουμε στις ανάγκες των συνδημοτών μας» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πράττος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα σε διπλή βάρδια, πρωί και απόγευμα, τρία οχήματα της Πολιτικής Προστασίας με ισάριθμους εργαζόμενους βρίσκονται «επί ποδός» για να παρέμβουν όπου παραστεί ανάγκη. «Είμαστε έξω και για ψυχολογικούς και για ουσιαστικούς λόγους» σημειώνει ο κ. Πράττος.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι δημότες που κυκλοφορώντας με τα ειδικά έντυπα, περνούν από το σημείο και απευθύνουν ερωτήματα στους εργαζόμενους για ζητήματα που τους απασχολούν ή αναζητούν πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Η δυνατότητα μετάβασης από τον Βόλο σε κάποιο κοντινό χωριό εντός νομού όπου αρκετοί έχουν τα ζώα τους που χρειάζονται τάισμα είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απευθύνουν δημότες, δεν λείπουν όμως και αστείες στιγμές…

Κάποιος που προσποιείται ότι έχασε τον σκύλο του και τον αναζητά ή κάποιος που κατέβηκε για να βγάλει βόλτα τον σκύλο και ρωτούσε μήπως εθεάθη η σύζυγός του από το σημείο που είχε βγει για σωματική άσκηση.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρών για όσο χρειαστεί», ανέφερε ο κ. Πράττος.

Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι απολυμάνσεις

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις κεντρικών οδικών αρτηριών στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος κι όχι μόνο. Εχουν ήδη γίνει τρεις απολυμάνσεις σε Βόλο και ισάριθμες στη Ν. Ιωνία, μία στην Αγριά και μία στη Ν. Αγχίαλο και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. «Σταματήσαμε μόνο τις ημέρες που έβρεχε. Δεν θα είχε κανένα νόημα», εξηγεί ο κ. Πράττος.

Οι απολυμάνσεις μάλιστα επεκτείνονται. Χθες απολυμάνθηκε το σύνολο του στόλου οχημάτων και από σήμερα ή το αργότερο αύριο, πρόκειται να ξεκινήσει και γύρος απολυμάνσεων στα παγκάκια σε πλατείες, πάρκα και προαύλια εκκλησιών. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας», τονίζει ο κ. Πράττος που καθημερινά είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο ενημερώνει και λαμβάνει κατευθύνσεις για την επέκταση των δράσεων της διεύθυνσης ΚαθαριότηταςΠολιτικής Προστασίας.

Αυξήθηκε ο όγκος των απορριμμάτων στις γειτονιές

Η υπηρεσία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας είναι η μοναδική στον Δήμου Βόλου οι εργαζόμενοι της οποίας όχι μόνο δεν δουλεύουν εκ περιτροπής στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά ούτε νόμιμες άδειες δεν λαμβάνουν. «Εν μέσω υγειονομικής κρίσης η υπηρεσία είναι στην πρώτη γραμμή για την καθαριότητα και υγιεινή στην πόλη», σημειώνει ο κ. Πράττος, ο οποίος μάλιστα παρατήρησε αύξηση των απορριμμάτων εν μέσω πανδημίας. «Μειώθηκε ο όγκος στο κέντρο λόγω των κλειστών καταστημάτων ωστόσο το βάρος μεγάλωσε για τις γειτονιές», εξήγησε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου