ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση συντήρησης του Πανθεσσαλικού

μαζί-για-τον-βόλο-να-εξασφαλιστεί-η-χ-186334

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» σε τοποθέτησή της αναφέρεται θετικά στην δρομολογούμενη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τα «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» στο Δήμο Βόλου, αλλά για το θέμα της χρηματοδότησης της συντήρησης των εγκαταστάσεων καλεί τη δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους, ενώ τονίζει ότι αν δεν υπάρξει αυτή η διασφάλιση το υπέρογκο κόστος θα μετακυλιστεί στους δημότες και στους αθλητικούς συλλόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η δρομολογούμενη, όπως φαίνεται, παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τα «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» στο Δήμο Βόλου αποτελεί μια θετική εξέλιξη που μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε, είναι πάγια θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης η παραχώρηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων, αλλά και χώρων, όπως το παραλιακό μέτωπο, κάτι που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρέπει όμως, να επισημάνουμε το υψηλό κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων. Η δημοτική αρχή οφείλει, πριν αποδεχτεί την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, να εξασφαλίσει ένα ποσό για την κάλυψη της συντήρησής τους. Προϋπόθεση, λοιπόν, είναι η υλοποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης που θα αναδείξει τα απαιτούμενα ποσά συντήρησης και θα αποτελέσει επιχείρημα για τη μεταβίβαση πόρων, ειδικά σε μια εποχή που τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανοδική πορεία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια οι χρηματοδοτήσεις προς τους ΟΤΑ.

Αν δεν υπάρξει τέτοια διασφάλιση, το υπέρογκο κόστος θα κληθούν να το καλύψουν ο δημοτικός προϋπολογισμός και οι αθλητικοί σύλλογοι, των οποίων το κόστος χρήσης του Πανθεσσαλικού θα εκτιναχθεί και θα γίνει απαγορευτικό. Θέση μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλα τα σωματεία, ειδικά στα ερασιτεχνικά, χωρίς διακρίσεις και προνομιακή μεταχείριση.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου